Sağlık

Ebeveynlerin dikkatine! Son günlerde sık görülen 4 hastalık

İSTANBUL (İGFA) –Bağışıklık sistemleri yetişkinlere göre çok daha zayıf olan çocuklar, öksürme, hapşırma ve konuşma sırasında havaya yayılan damlacıklardaki virüs ve bakteriler nedeniyle son zamanlarda çok sık hastalanıyorlar.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elida Yüksel, kirli ellerin yüze sürülmesi, ortamın düzenli olarak havalandırılmaması, öksürürken havaya virüs ve enfeksiyonların yayılması nedeniyle çocukların sıklıkla hastalandığını ve okula gidemediklerini vurguladı. hapşırdığını, güzelleştiklerinde bile hemen tekrar hastalandıklarını söyledi. Son dönemde çocukların kapısını en sık çalan hastalıklar; Bunları soğuk algınlığı, grip, akut bronşiolit ve farenjit olarak sıralayan Dr. Elida Yüksel, bu hastalıkların belirtilerini ve korunma yollarını, hastalık kapıyı çalarsa ne yapılması gerektiğini anlattı, değerli uyarı ve önerilerde bulundu.

İlgili Makaleler

Çocuklarda en sık görülen kış hastalığının soğuk algınlığı olduğuna dikkat çeken Dr. Elida Yüksel, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, öksürük, hapşırma ve boğazda kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösteren soğuk algınlığının tedavisinde; Burnu fizyolojik salinle yıkamanın, sağlıklı beslenmenin, C vitamininden zengin sebze ve meyve tüketmenin, bol su içmenin ve dinlenmenin çok önemli olduğunu kaydetti.

Son dönemde oldukça yaygınlaşan gribin (grip) kapalı ve kalabalık ortamlarda çok kolay bulaştığını vurgulayan Dr. Yüksel, hastalığın başlıca belirtilerinin yüksek ve inatçı ateş, burun akıntısı, boğaz ağrısı, kaslarda ağrı olduğunu kaydetti. ve eklemlerde, karın ağrısı, üşüme, gözlerde kızarıklık, öksürük, bulantı, kusma ve ishal.

Son dönemde özellikle iki yaş altı bebeklerde çok sık görülen viral enfeksiyon kaynağı bronşiyolitin, üst solunum yolu şikayetleri sonrasında gelişen hırıltılı solunum ve solunum sıkıntısı olarak tanımlandığını kaydeden Dr. Kalabalık ortamlarda bulunan ve sigara dumanına maruz kalan bebeklerde öncelikle burun akıntısı ve hafif ateşle seyreden hastalığın akciğerlere inerek nefes almada zorluk, hızlı nefes alma ve hırıltıya neden olduğunu belirten Yüksel, şöyle konuştu: “Bu şikayetler zaman zaman ortaya çıkıyor. meydana geldiğinde vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiği, aksi takdirde ciddi solunum sıkıntısı, solunum sıkıntısı, “Apne, sıvı kaybı ve kalp yetmezliği gibi çok ciddi hastalıklara yol açabileceği” uyarısında bulundu.

Çoğunlukla yüksek ateş, üşüme, titreme, yutma güçlüğü, boğaz ve kulak ağrısıyla başlayan farenjit şikayetlerinin giderek ilerlediğini vurgulayan Dr. Elida Yüksel, “Akut farenjit çoğunlukla viral enfeksiyonlardan kaynaklandığı için gelişigüzel antibiyotik kullanılmamalı, bakteriyel farenjitte ise doktorun gerekli görmesi halinde antibiyotik kullanılmalıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu