Haber

Çağlayan’daki terörist saldırganların niyeti kesin belli oldu! İşte çantalarından çıkanlar…

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına ateş açan 2 terörist ölü yakalanırken, 1 vatandaş hayatını kaybetti, 3’ü polis 6 kişi de yaralandı.

TERÖRİSTLERİN KİMLİKLERİ BELİRTİLDİ

Yapılan incelemede etkisiz hale getirilen saldırganların terör örgütü DHKP/C üyesi Pınar Birkoç ve Emrah Yayla olduğu belirlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; Etkisizleştirilen Pınar Birkoç ve Emrah Yayla’nın DHKP/C terör örgütü üyesi olduklarını söyledi.

DHKP-C’li TERÖRİST YARGILAMAYA GELECEKTİ!

DHKP-C’li terörist Pınar Birkoç’un ablası Necmiye Birkoç’un İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı ve hakim karşısına çıkacağı öğrenildi. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında katliamı organize edenlerin amaçlarını ve çantalarında neler olduğunu yazdı.

GERÇEK AMAÇLARI NEDİ?

selvi, “İki teröristin rehin alma operasyonu mu yapmak istediği yoksa adliyede katliam mı yapmak istediği bilinmiyor. Hedef teröristin kız kardeşinin mahkemesi olabilir mi? Ama bu kadar bomba, kurşun ve silahla geliyorlarsa hedeftir. Amaçlarının kan dökmek olduğu kesindir.”dedi.

Abdülkadir Selvi, ‘Terör örgütleri üzerinden gönderilen mesaj’başlıklı yazısının ilgili kısmı şu şekildedir:

ÇANTASINDAN ÇIKANLAR

Terörist kadının çantasında örgütün bayrak ve pankartlarının bulunduğu belirtildi. Hareket sırasında propaganda yapacakları yorumlandı. Ancak çantada örgütün paçavralarına ait başka bomba düzenekleri de bulundu. 48 mermi, bomba düzeneği ve çok sayıda plastik kelepçenin bulunması, onların katliam için geldiklerini gösteriyor. Adam terör örgütünün bombacısı olarak biliniyordu.

Katliamı önlediler

Bu sefer teröristlerin hesapları tutmadı. Kahraman polisimizi tebrik ediyorum. Dün büyük bir katliamı önlediler. Çünkü saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin sırt çantasında bulunanlar, onların bir katliama hazırlandıklarını gösteriyor.



HEDEFLERİ NELERDİ?

Önce olayın başlangıcına dönelim. Emrah Yayla ve Pınar Birkoç isimli iki terörist metrobüsle Çağlayan Adliyesi’ne geliyor. Salı günleri duruşmalar nedeniyle Çağlayan Adliyesi’nde en yoğun gün. Bunu hesapladılar. Böyle bir günde Savcı Kiraz’ı da şehit ettiler. Ayrıca Pınar Birkoç isimli teröristin kız kardeşi Necmiye Birkoç’un da davası var. Bunlar aile boyu teröristler. İki teröristin adliyede rehine operasyonu mu yoksa katliam mı yapmak istediği bilinmiyor. Amaç teröristin kız kardeşinin yargılanması olabilir mi? Ancak bu kadar bomba, kurşun, silahla geliyorlarsa amaçlarının kan dökmek olduğu kesindir.



POLİS DİKKATİ

Önce D kapısından girmeye çalışırlar. Daha sonra C kapısına yöneliyorlar. Ancak şüpheli polis kimlik numarasını isteyince kadın teröristler biber gazı sıkıyor, ateş açıyor ve kaçmaya başlıyor. Polis çatışmaya giriyor. Böylece adliyeye girmeleri engelleniyor. Görüntülerden de anlaşılacağı üzere erkek terörist vurulunca kadın terörist onun yanına geliyor. Çatışma sırasında o da vurularak etkisiz hale getirilir.

YENİ FETHİ SEKİN

Her iki teröristi de vuran eski özel harekât polisi yeni Fethi Sekin’imiz oldu. Büyük bir katliamın önüne geçti. Bu millette Fethi Sekins yok, Ömer Halisdemir yok. Bunu bugün bir kez daha gördük. İsimsiz kahramanı tebrik ederiz.

 

KAYNAK: ÖZGÜRLÜK

haber-kurucasile.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu