Sağlık

Terenin faydaları nelerdir, tere nasıl tüketilir? Tere kürü nasıl uygulanır?

Terenin özellikle akciğerlere olan faydaları bilinen bir gerçek olsa da tere aynı zamanda mükemmel bir bağışıklık güçlendiricidir. Tereyi diğer bitkilerden farklı kılan biberli özelliği ile oldukça keskin bir tada sahiptir. Ancak tere tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Tere ile ilgili tüm detayları sizler için bu haberimizde derledik…

İlgili Makaleler

CREASE TÜKETİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

bir)Hamileler hamileliklerinin ilk dört ayında tereden uzak durmalıdır.

2) Tere alırken dikkat edilmesi gereken nokta taze olması ve asla sararmaması. Yaprakları sararan tere zehirli maddeler içerir. Depresyon tedavisinde ıspanakla birlikte kullanılan terenin taze olması ve yapraklarının sararmamış olması şarttır. Kurutulmuş olanlar bu amaçla kullanılmaz.

3) Tere geniş spektrumlu etkilere sahiptir. Gücünden faydalanmak için tek başına tüketilmesi gerekir. Salatada veya yanında başka bir besin tüketilirse etkisi büyük ölçüde azalır.

4) Tere B-6 vitamini açısından oldukça zengindir. Bu nedenle mükemmel bir kükürt deposudur. İçerdiği kükürt bileşikleri hazmı ve sindirimi kolaylaştırır.

5) Ter kürü, akciğer kanseri olan hastaların nefes alma güçlüklerine karşı mükemmel bir yardımcıdır. Kürü uygulamaya başladıktan kısa bir süre sonra daha rahat nefes almaya ve rahatlamaya başlarlar.

6) Demire bağlı aneminiz varsa tereyi yemeklerinizde tüketebilirsiniz. Salkımında en çok demir içeren bitkidir. İltihaplı romatizma hastalarına da faydalıdır. İyi huylu prostat büyümesi şikayetiniz varsa ayda bir beş gün tere kürü uygulamanız tam bir yardımcıdır.

7) Diyaliz hastaları ve böbrek yetmezliği olanlar potasyum yönünden güçlü besinler tüketmemelidir. Bu nedenle diyaliz hastaları ve böbrek yetmezliği olanlar tere tüketiminden uzak durmalıdır.

OLUŞTURULAN NASIL OLUŞTURULUR VE UYGULANIR?

Onbeş-onaltı tere (bir bağın yaklaşık yarısı kadar) yarım litre kaynar suya atılır ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte sadece üç dakika kaynatılır. Soğuması beklenmeden süzülür. Soğuduktan sonra sadece kaynamış suyun tamamı aç karnına veya yemeklerden iki saat sonra içilir. Beş gün boyunca bir gün atlamadan uygulanır ve her gün taze olarak hazırlanır. İkinci ve üçüncü günlerden sonra büyük miktarda balgamın atıldığını ve bronşlarınızın açıldığını şaşkınlıkla gözlemlemek mümkün olacaktır.

Beş gün boyunca kahvaltıdan bir saat sonra ve yine öğle yemeğinden bir saat sonra olmak üzere her seferinde on beş yirmi tere sapı ile tüketilir. Arzu edilirse üzerine yarım limon sıkılabilir. Limon dışında başka bir şey eklenmez. Şikayetlerin durumuna göre periyodik devir uygulanabilir.

KIRIKLIK OLUŞTURMAK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Tere çiğ olarak tüketilmeden önce soğuk akan su altında iyice yıkanmalıdır. Yıkanmadan tüketilirse üzerindeki parazitler bazı hastalıklara neden olabilir. Ter fazla tüketilirse idrar yaparken yanmaya neden olur. Bu durum paniğe kapılmamalıdır.

Solunum şikayeti olan akciğer kanseri hastaları bu kürü beş gün, orta üç gün sonra ikinci bir beş gün uygulayabilirler.

Aşırı sigara tüketenlerin veya bronşları tıkalı olanların uyguladığı ter kürü nikotine karşı büyük bir panzehirdir. Üç dakika kaynayan tere suyunu içmek kolay olmayabilir. Kaynatılan suyu içmekte zorlanıyorsanız başka bir şey yemeden aç karnına veya yemeklerden en az iki saat sonra, on beş ila on altı taze tere çiğ olarak, içine hiçbir şey (tuz, limon vb.) katılmadan tüketilebilir. BT. Beş gün süreyle (gün atlamadan) birebir uygulanır.

Not: Doktorunuzun verdiği herhangi bir ilaç varsa mutlaka kullanın. Buradaki uygulamayı destekçi olarak kullanın. Öncelikle kullanacağınız bitkiye alerjiniz olup olmadığını bilmelisiniz. Bu bahis için doktorunuzun görüşünü alın. Şikayetiniz ne olursa olsun doktora gitmeden ve teşhis koymadan buradaki bilgilerle kendinizi tedavi etmeye kalkışmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu