Sağlık

Çocuklarda ateşi düşürmenin 5 yolu

İSTANBUL (İGFA) –Ateş, çoğunlukla virüs veya bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlara karşı vücudun bir savunma mekanizmasıdır.

Vücuttaki bağışıklık sisteminin tepkisi sonucunda vücut ısısının yükseldiğini ve bunun da ateş olarak kendini gösterdiğini vurgulayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeşim Eker Neftçi, 37.5 derece ve üzerinin koltuk altından ölçülmesi gerektiğini ve Kulaktan 38 derece ve üzeri.

İlgili Makaleler

Eker Neftçi, enfeksiyonla mücadele etmek için gerekli olmakla birlikte 5 yaş altı çocuklarda havale eğilimi oluşturduğu için aynı zamanda ateşin düşürülmesi gerektiğini belirterek, çocuklarda ateşin düşürülmesi için şu tavsiyelerde bulundu:

  1. Her şeyden önce, ortam sıcaklığı düşürülmelidir.
  2. Bebek ve çocuğun üzerindeki giysiler sadece iç çamaşırı kalana kadar çıkarılmalıdır. Bazı bebekler ve çocuklar için çıplak olmak huzursuzluğa, ağlamaya ve ateşi kontrol etmekte zorlanmaya neden olabilir. Bu gibi durumlarda çocuğun üzerinde çok ince pamuklu giysiler kalabilir.
  3. Parasetamol veya ibuprofen türü ilaçlar bu ilaçlara alerjisi olmayan çocuklarda kilolarına uygun dozlarda verilebilir. Salisilatlar çocuklarda kullanıma uygun değildir.
  4. Ateş düşürücü ile 1 saat içinde ateş düşmezse çocuk ılık duş almalıdır.
  5. Ateşi düşürürken sıvı alımı çok değerlidir. Bu nedenle çocuğun yeterince su içtiğinden emin olunmalıdır.

habercerkes.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu