Haber

Kayseri’de müteahhit firma tarafından dolandırıldığını iddia eden vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

Kayseri’de ev aldıkları müteahhit firma tarafından dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar bir araya gelerek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Kayseri’de bir müteahhit firmadan ev aldıklarını ancak firma tarafından mağdur edildiğini iddia eden vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak basın açıklaması yaptı. Mağdurlardan Gülcan Kabak ise yaptığı açıklamada; “Bugün Tunçkaya Emlak isimli müteahhit firmanın dar görüşlü tutumu ve dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle mağdur olan tüketiciler olarak burada toplandık. Ev alma hayaliyle yola çıkan bizler, konutun kısa olması nedeniyle yarı yolda kaldık. yüklenici firma yetkililerinin haksız menfaat elde etmek amacıyla yaptıkları eylemleri görüyoruz.Mağdur biziz.Burada toplanan mağdurların bir kısmı tapularını almış ancak inşaatın yarım kalması nedeniyle dezavantajlı durumdayken bir kısmı da mağdur durumda. Mağdurların tapulu bir dairesi bile yok. Hatta müteahhitler yazılı sözleşmeyle ev satmışlar ve sattıkları evler 3. veya 4. sınıfta. Şahıslara satarak daha çok mağduriyet yarattılar. 30’dan fazla ihtilaflı sözleşme var. Bu da yaklaşık 50 milyon TL’lik haksız menfaat anlamına geliyor. Yüklenici firma, krizi yönetmek ve inşaatı tamamlamak bahanesiyle hepimizden 300 bin TL fazla para aldı. Peki bu talebin bedeli nedir? Yüklenici firma neden şeffaf davranmıyor? Bu sorular mağdur olarak bizleri bir araya getirdi ve tüm tapu senetleri karşılaştırıldığında büyük bir dolandırıcılık sözleşmesine bulaştığımız anlaşıldı. Mağduriyetimizin bir an önce çözülmesini istiyoruz. Ev almak için arabalarımızı, evlerimizi sattık, elimizdeki kıymetli evrakları şirkete verdik, yüklü miktarda parayı ellerine saydık, mağdur olduk, mağdur edilmeye devam ediyoruz. “Dileğimiz daha fazla mağdurun ortaya çıkmasını önlemektir” dedi.

Avukat Şükran Merve Doğan, yüklenici firma yetkililerinin nitelikli dolandırıcılık suçunu açıkça işlediğini belirterek; “Yani yetkililer aynı daireyi birden fazla kişiye satarak 50 milyon TL’den fazla haksız kazanç elde etti. Sadece bu da değil, 2021’den bu yana onlarca dönüm gayrimenkul, dükkan, daire, çiftlik ve hatta düğün salonları bile satıldı. Dolandırıcılık faaliyetlerinden elde edilen paralarla satın alınan 2022 yılı sonu ve 2023 yılı başında toplam 11 sayfalık gayrimenkulü birinci, ikinci, üçüncü ve hatta dördüncü derece yakınlarına devrederek taksim süreçlerini hızlandırdılar. , gayrimenkulü bir kez daha devretmeye ve bir an önce elden çıkarmaya çalıştılar.Dairelerin tapularının toplu olarak yakın arkadaşlarına, kuzenlerine ve kuzenlerine devredildiği görüldü. Firmadan yarım kalan inşaatları tamamlaması ya da mağduriyetlerin giderilmesi istendiğinde, firma yetkilileri firmanın iflas ettiğini söyleyerek sorumluluktan kaçıyor. Halihazırda yüklenici firma yetkililerinin tekrar tekrar satış yapması nedeniyle firma yetkililerine karşı çok sayıda dava açılmaktadır. nitelikli dolandırıcılık suçu. Soruşturma belgesi devam etse de iddianame hazırlanmasıyla sonuçlanan ve şirket yetkililerinin sanık olarak yargılanacağı ilk duruşma yarın Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Her ne kadar mahkeme ve savcılığın takdirinde olsa da, şirket yetkililerinin bir an önce tutuklanması ve ihtilaflı alanlar da dahil olmak üzere malvarlıkları üzerinde tedbir alınması esastır. Bir daha mağduriyet yaşanmamasını temenni ediyoruz. Önümüzdeki günlerde henüz suç duyurusunda bulunmayan mağdurlar için toplu suç duyurusunda bulunulacak olup, soruşturma makamlarından talebimiz sürecin bir an önce sonuçlandırılması ve mağduriyetlerin bir an önce giderilmesidir. “Süreci takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ellerinde pankartlarla şirket aleyhine sloganlar atan grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. – KAYSERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu