Ekonomi

Şanlıurfa’da Viranşehir 2. Etap Pompaj Sulaması ile 79 bin 800 dönüm arazi suyla buluşacak

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Viranşehir Pompaj Sulaması’nın 2. etabı sayesinde 30 Ağustos itibarıyla 79 bin 800 dönüm arazinin suyla buluşacağını bildirdi.

Milletvekili Yazmacı yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’nın tarımsal faaliyetlerdeki yeri ve önemine dikkat çekerek, şehrin Türkiye’nin en büyük üçüncü tarım alanına sahip olduğunu ve bu sayede hem bölge insanının hem de ülkenin kalkınmasına katkı sağladığını vurguladı.

AK Parti hükümetlerinin Şanlıurfa’da tarımsal faaliyetleri başarılı bir şekilde artırmak için çaba sarf ettiğini ifade eden Yazmacı, son yıllarda yapılan yatırımlarla kentin bitkisel üretiminin yüzde 50’ye yakın, seracılığın ise 8 katına çıktığını söyledi.

Yazmacı, kentte sulama imkanları arttıkça çiftçinin alternatif işlerle ekim yapmasına ve ülke ekonomisine katma değer sağladığını belirterek, Şanlıurfa’nın verimli topraklarında ekilebilir tarım arazileri açısından değerli bir yere sahip olduğunu sözlerine ekledi. 6 milyon dekardan fazla alanda hububat yetiştirilmekte olup, sulanabilir tarım alanlarının yaygınlaşması ile ürün çeşitliliği artmıştır.

Viranşehirli üreticilere yeni bir müjdeyi vermekten gurur duyduklarını ifade eden Yazmacı, şöyle konuştu:

“Uygulayacağımız sulama projeleriyle GAP kapsamındaki Şanlıurfa’nın verimli topraklarına su kazandırmaya devam edeceğiz. Tarım arazilerinin sulanmasını, kapalı sistem sulamanın yaygınlaşmasını ve tasarruf edilmesini önemsiyoruz. Viranşehirli hemşehrilerimize buradan müjde verelim Viranşehir Pompaj Sulaması 2.Etap 30 Ağustos prestiji ile 79.800 dekar araziye su verilecek.Bu yönde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. İkinci etabın da devreye alınmasıyla birlikte kentte su ile buluşan arazi alanının 5 milyon 193 bin dekara ulaşacak olmasının mutluluğunu yaşıyoruz.Ayrıca yakında sulamaya açılacak olan Bozova Pompaj Sulaması 2.Bölüm ile 1.Bölüm Ünite, Ek Alanlar ve Tekağaç Sulaması kapsamında toplam 116 bin 480 dekar ek tarım arazisi sulanacak.”

Şanlıurfa’da hükümetin son 20 yılda 5 baraj, 4 gölet, 3 içme suyu tesisi, 39 sulama tesisi, 33 arazi toplulaştırma projesi, 21 taşkın koruma tesisi ve hidroelektrik santrali yaptığını hatırlatan Yazmacı, bu yatırımların devam edeceğini vurguladı.

Şanlıurfa’nın kalkınmasına en büyük katkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğunu belirten Yazmacı, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı olmak üzere hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu, mayıs seçimlerinde verdikleri oylarla ortaya çıktı.” söz konusu.

basaksehir-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu