Haber

Deniz Baykal’ın ölüm yıldönümünde anma töreni düzenlendi

ESKİ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, vefatının 1’inci yıl dönümünde Devlet Mezarlığı’ndaki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Deniz Baykal’ın ölümünün 1’inci yıl dönümünde Devlet Mezarlığı’ndaki mezarı başında tören düzenlendi. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Deniz Baykal’ın ailesi, partililer ve vatandaşlar katıldı. Baykal’ın mezarına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve dua edildi. Törenin ardından basına açıklama yapan Muharrem İnce, Baykal’ın bir devlet adamı olduğunu belirterek, “Partinin oyu önemli değil, ‘önemli olan vatandır’ dediğini sık sık duydum. Allah rahmet eylesin” dedi. o benim efendimdi. Nur içinde yatsın.”

‘ONDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK’

CHP Genel Başkanı Özel de Deniz Baykal’ın sosyal demokrasiye ve CHP’ye hiçbir katkısı olmadığını söyledi; Kendisinin canını vermiş bir genel lider olduğunu vurgulayarak, Baykal ailesinin acısını ve onurunu paylaştıklarını belirtti. Özel şunları söyledi:

“Hepimiz ondan çok şey öğrendik. Bundan tam 15 yıl önce Sayın Baykal beni seçimlerden kısa bir süre önce Manisa Belediye Başkanı adayı olmak için aradı. Ankara’da Türk Eczacıları Birliği’nde çalışıyordum. Benim de öyle olduğumu söyledi. CHP’li olduğumu ve hazır olmadığımı söylediğimde ‘Sen iyi bir CHP’lisin, partililer bazı günler kendi partilerinde görev yapıyor, o görev asla değil’ dedi. unuttum, seni bu görevi yapmak için çağırdım. Sana belediye başkanlığı teklif etmiyorum. Partinin bayrağını düşürmemeni rica ediyorum.” “Pozisyonu kabul ettim. Aktif siyasetteki hikayem bundan tam 15 yıl önce o telefon görüşmesiyle başladı.”

‘HÜKÜMETE GELDİĞİMİZDE SADAKATIMIZI GÖSTERECEĞİZ’

Baykal’ın hayatında çok farklı izler bıraktığını belirten Özel, “Bugün, ölümünün birinci yıl dönümünde partinin genel başkanı olarak karşınızda olmak benim için büyük bir onur. Aynı zamanda büyük bir yük. Benim omuzlarımda çünkü siyasette vefa tartışmaları var, partinin bir önceki genel başkanına vefa gösterecekseniz bunun bir yolu var, iktidara gelirseniz sadakatinizi gösterirsiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini, Deniz Baykal’ın partisini, İnönü, Ecevit ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisini, önceki partiyi, “Genel liderlerimize vefamızı göstereceğiz. Mezarı başında bunun sözünü veriyoruz” dedi.

‘ERDOĞAN BİZİ KAVGAYA ÇEKMEK İSTİYOR’

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay ve Zonguldak’taki açıklamaları ve DEM Partisi ile Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul’daki aday belirlemelerine ilişkin, “Dün Zonguldak’ta ve daha önce yaptığı açıklama şöyle: Hatay’da şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanının eli Zonguldak’ta olursa hizmet gelir.” Recep Tayyip Erdoğan’ın milli iradeden elini çekmesi gerekiyor. Yaptığı tam bir milli irade gaspıdır. Soğukla ​​devam ediyor Hatay’da yaptığı yüreklilik. Aslında Hatay’da. Devam ediyor ve söylediği sözleri hatırlatıyor. Erdoğan’ın söylediklerinin cevabı varsa neden yerel seçim var? Neden belediye başkanı seçiyoruz? Bu devlet olur mu? Anayasayı tanımama meselesi bu noktaya mı geliyor? Sonuçta siz birini seçiyorsunuz, gerisini o seçiyor, merkezi hükümet nasıl seçiliyor? “Yönetimde yapıyorlarsa, Cumhurbaşkanına oy verin, her şeyi o belirlesin” Gerisi iğneden ipliğe, son olarak da belediyelerin belediye başkanlarını belirliyoruz. O halde neden bu aziz milletin önüne sandık koyuyoruz?” dedi.

Milli iradenin kutsal olduğunu söyleyen Özel, şöyle devam etti:

“Bugün Recep Tayyip Erdoğan’a en sert cevapları vermek onun istediği bir şeydir. Bizi kavgaya çekmek istiyor. Dün seslendi: ‘Biz önceki liderlerle kavga ederdik. Özgür Efendi sesini yükseltmiyor, biz diyor’ kavga etmiyoruz.’ Ancak Özgür Efendi ona 10 “Bu ona en düşük emekli maaşı olan bin lirayı hatırlatıyor. Yoksulluğun taban bedeli olan 17 bin lirayı hatırlatıyor. Ona geçimini sağlama fikrini, enflasyonu hatırlatıyor. Türkiye’de bunu konuşuyoruz. Hakaretine hakaret etmemizi, konuyu konuşmamamızı istiyor. Onun seviyesine inmemeye kararlıyım.”

‘MİLLET ONA HAKKI VE DÖNÜŞÜ 31 MART’TA GÖSTERECEK’

Erdoğan’a cevap vermek gibi bir niyetleri olmadığını söyleyen Özel, “31 Mart’ta uyandınız, sabah evden çıktınız, kiminiz bastonla, kiminiz tekerlekli sandalyeyle, kiminiz ilk kez heyecanla koştunuz. Küçük yaşta sandıkları değersizleştirmiş, millete ‘Bana oy verirsen olur, vermezsen pişman olursun’ demiş.” “Vatandaşları tehdit etmeye, şantaj yapmaya çalışıyor. Sandık tam da bu yüzden var. Millet ona doğruyu yanlışı 31 Mart’ta gösterecek” dedi. Özel, diğer partilerin aday göstermesine ilişkin ise, “Aday göstermek her partinin en demokratik hakkıdır. Biz kimsenin aday göstermesine ya da seçilmemesine müdahale etmiyoruz. Bir partinin aday göstermesi bir hesaptır. Bir parti aday göstermezse demlenir, aday gösterdiğinde de demlenmemiş iftirasını bu sabah demlenmiş çayla yudumlar.” İçenlere, Devlet Bahçeli’ye ve Erdoğan’a sorun. Şunu söyledik; Bütün siyasi partilerle açık temas halindeyiz. DEM ile buluşmamız gözlerinizin önünde. Ama bazı toplantıların hangi kanallarda, kimler tarafından, hangi vaatlerle yapıldığını soruyorlar. Kimsenin seçmeyeceği aday bizimdir. “Aday gösterdiği adaya ne bir sözümüz ne de minnettarlığımız var” dedi.

Özel ayrıca hem DEM Partisi hem de Yeniden Refah Partisi adaylarına başarılar dileyerek, dün saldırıya uğrayan AK Partili belediye başkan adayını dakikalar içinde aradığını ve bunu demokrasiye saldırı, kendilerine saldırı olarak gördüklerini söyledi. adaylar.

‘ANKETLERDE BİR ŞEY GÖRÜRSENİZ MÜDAHALE EDERİZ’

Yerel seçimler için Türkiye’nin tüm zamanların en büyük ittifakı ‘Türkiye İttifakı’ ile yola çıktıklarını belirten Özel, CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Lütfü Savaş’la ilgili soruya şöyle yanıt verdi: “Hatay’da elbette protestolar vardı. hepinizin gözünün içine bakın ve yüzlerce protesto olsaydı bunu söyleyin.” “99’u hükümete yönelikti. Evet Sayın Lütfü hakkındaki cümleleri hepimiz duyduk. Siyaset vatandaşın söylediklerini duyma sanatıdır, verdikleri mesajı alma sanatıdır. CHP olarak adaylarımızı biz belirledik. Bütün bölgelerde çok yoğun araştırmalardan geçiyoruz” dedi. Adaylık açıklandıktan sonra yapılan anketlere de önem verildiğini belirten Özel, “Anketler bize bir şehirde yanlış yaptığımızın sinyalini veriyorsa bu değerlendirilecektir. Milletin sesini duymak da elbette önemlidir. Meydanda yükselen bazı seslerin duyulması önemli. Fikir verir ama milletin sesini duymak sandık öncesi en önemli göstergedir.” “Bunlar çok yüksek örneklemlerle yapılan araştırmalar. Anketlerde bir şey görürsek müdahale ederiz, bir şey görürsek müdahale ederiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu