Yaşam

Silivri ve Hatay’da Çocuklar 23 Nisan Sevincini Yaşattı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Silivri’de ve Silivri Belediyesi’nin Hatay’ın Belen, Kumlu ve Defne ilçelerinde kurduğu çadır köylerde gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı. Silivri’de resmi törenle başlayan kutlama programı, Silivri Belediyesi’nin düzenlediği Çocuk Şenliği ve diğer etkinliklerle gün boyu devam etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Silivri’de ve Silivri Belediyesi’nin Hatay’ın Belen, Kumlu ve Defne ilçelerinde kurduğu çadır köylerde düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan etkinliklerde; Silivri Kaymakamlığı’nın eski şenlik alanında düzenlediği kutlama programı, Silivri Belediyesi’nin düzenlediği “Çocuk Şenliği” ve diğer etkinlikler gün boyu devam etti.

ATATÜRK ANITI’na Çelenk Koyuldu

Silivri’de 23 Nisan etkinlikleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreniyle başladı. merasim; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Beyhan Bolak Hisargil, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, siyasi parti temsilcileri, STK liderleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Resmi törenin ardından Silivri Kaymakamlığı tarafından eski şenlik alanında kutlama programı düzenlendi. Silivri Kaymakamı Tolga Togan ve protokol üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği programda öğrenciler şiirler okudu ve gösteriler yaptı. Programda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde ilçede düzenlenen kompozisyon, şiir ve fotoğraf yarışmalarında birinci olan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

BAŞKAN YILMAZ KENDİNİ 4. SINIF ÖĞRENCİSİ ÖZYİĞİT’E DÖNDÜRDÜ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Silivri Belediyesi’nde temsili başkanlık devir teslim töreni düzenlendi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, başkanlık görevini depremzede 4. sınıf öğrencisi Yusuf Buyruk Özyiğit’e devretti. Silivri Belediye Başkanı Yusuf Buyruk Özyiğit’in ilk talimatı Silivri’deki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında oldu.

ÇOCUKLAR EĞLENCE DOLU

Ramazan Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın aynı tarihlerde kutlanması nedeniyle Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Vega AVM yanındaki alanda çocuk şenliği düzenlendi.

Şenliğe Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, eşi Ezgi Yılmaz, çocukları Ela ve Efe Yılmaz katıldı.

Resim atölyeleri, şişme oyun parkları, trambolinler, sahne yarışmaları, tahta ayaklar, sihirbazlar, jonglörler ve sahne şovları ile çok eğlendik. Olay sırasında zabıta görevlileri, sağlık görevlileri ve belediye güvenliği hazır bulundu.

DEPREMDE ÇOCUKLAR UNUTULMUYOR

Silivri Belediyesi’nin bir diğer faaliyet noktası da deprem bölgesi oldu. Hatay’ın Belen, Kumlu ve Defne ilçelerinde belediye tarafından kurulan çadır köylerde de çocuk şenliği düzenlendi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Afet Uyum Merkezi ve Rumeli Üniversitesi tarafından Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın talimatıyla düzenlenen şenlik programlarında; yüz boyama etkinliği, dans etkinliği, maskot karakterleri ve eğlencenin tadını çıkarırken şişme oyun alanları; Film gösterimi ile unutulmaz anlar yaşadı.

ÇOCUKLARA ÖZEL SİNEMA GÖSTERİMLERİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 22 Nisan’da Vega AVM yanında “Karlar Kralı Norm 3 Aile Tatili” adlı çocuk animasyon filmi gösterildi. Norm’un hikayesini anlatan filmi yüzlerce çocuk keyifle izledi. ve ailesiyle tatilde çalınan tacını bulmaya çalışan ailesi. Hatay’ın Belen, Kumlu ve Defne ilçelerine bağlı çadır köylerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel sinema gösterimleri gerçekleştirildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

gurgentepehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu