Haber

Kış mevsiminin vazgeçilmezi yer elması hasadı başladı.

Kış mevsiminin vazgeçilmezi yer elması hasadı başladı.

ZONGULDAK Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde kışın vazgeçilmezlerinden biri olan ve toprak altında yetiştirilen yer elması hasadı başladı.

Alaplı ilçesinde Çay boyu emekli olan Yaşar Arıkan, bahçelerinde çok çeşitli meyve ve sebzeler üretmeye başladı. Arıkan, toprak altında yetiştirdikleri kış sebzesi olan yer elmasını büyük bir incelik ve emekle topladığını söyledi. Toprağı kürekle temizlediğini söyleyen Yaşar Arıkan, yamları elle toplayıp ayıkladığını ve ardından yıkadığını söyledi.

Emekli olduktan sonra eşiyle tropik bir bahçe kurduklarını söyleyen Yaşar Arıkan, bahçenin bir köşesine dikilen yer elmasının birçok hastalığa şifa olduğunu söyledi. Arıkan, “Hobi olarak başladığım yaklaşık 10 yıldır evimin bahçesine yer elmasını ekiyorum ama satmıyorum. Bu yer elmasının çekirdeği yok. Kendi kabuğumuzu kesiyoruz ya da kendimiz kesiyoruz. Yer elmasını alıp toprağa gömün.”Elmanın kabuğu soyulmaz. Kabuğu ile yenir. Daha çok köylerde bahçelere dikilir. Salata limon sıkılarak yapılır. Tamamen organiktir. Birçok hastalığa iyi geldiğini söylüyorlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu