Haber

Papa, Ukrayna’daki savaşın sona ermesini istedi

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devleti Başkanı Papa Francis, Ukrayna’da “acımasız ve saçma” olarak nitelendirdiği savaşın sona erdirilmesi için somut çaba çağrısında bulundu.

Papa, çarşamba günleri Vatikan’da düzenlenen klasik genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, Ukrayna’daki savaşın yıl dönümünün geldiğine işaret ederek, “Kardeşlerim, yarından sonraki gün, 24 Şubat’ta Ukrayna’nın işgalinden bu yana bir yıl, birinci yıl dönümü, hüzünlü bir yıl dönümü.” söz konusu.

Bu süreçte acı çeken Ukrayna halkının yanında yer almaları gerektiğini belirten Papa, “Savaşı durdurmak için her şey yapıldı mı? Ulusların üzerindeki tüm yetkilileri çatışmanın sona erdirilmesi için somut çaba göstermeye davet ediyorum. Enkaz üzerine ne yapılır? asla gerçek bir zafer olmayacak.” dedi.

Katoliklerin ruhani lideri daha önce birçok kez barış davetinde bulunmuş, Vatikan olarak barış çabalarına katkıda bulunmaya hazır olduğunu ve bu niyetle hem Ukrayna’yı hem de Rusya’yı ziyaret etme arzusunu dile getirmişti.

Papa Franciscus, geçen yıl savaşın başlamasının ertesi günü, 25 Şubat’ta Rusya’nın Vatikan Büyükelçiliği’ne protokol anlaşmalarından saparak sürpriz bir ziyarette bulundu. Ziyarette Papa, savaşla ilgili endişelerini Rusya’nın Vatikan Büyükelçisi Alexander Avdeev’e iletti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu