Haber

Depremde kurtarma ekibindeki İsrailli komutanın cebindeki Türk lirasının sırrı

Kahramanmaraş merkezli çok sayıda insanımızın hayatını kaybettiği sarsıntının ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarına bir takviye daha İsrail’den geldi. İsrail, Türkiye’deki çalışmalara sivil savunma birimi kurtarma birimleri ve çok sayıda özel kurtarma timi ile katıldı.

İSRAİL KOMUTANININ ANISI DUYGUSAL

Çalışmaların ardından ülkelerine dönen İsrail ekibi, Türkiye’de birçok anı biriktirdi. Cebinden çıkardığı madeni parayla bu anılardan birini anlatan sivil savunma birimi kurtarma birimi komutanı Golan Vach’ın sözleri dinleyen herkesi duygulandırdı.

Komutan o paranın hikayesini şöyle özetledi;

“30 saatlik mücadele sonunda tünelin sonunda bir çocuk belirdi. Ekipler çocuğun üzerini örten betonu elleriyle temizledi. Ekipte bir arkadaşımız 2 yıl önce çocuğunu kaybetti. bizimki önce çocuğun başını okşadı ve sakinleşmesine yardımcı oldu.Dilinde müzik söylemeye başladı.Çocuğu adeta bir doğum gibi enkazdan çıkarma süreci başladı.Bu uzun kurtarma sürecinde çocuk son derece güçlüydü. .Sonunda küçük kız beton ve demir yığınlarından çıkarıldı.Hepimizin gözleri yaşardı.

“BİZE GELDİ VE BU METAL PARALARINI VERDİ”

Söz konusu enkaz tünelinden çıktığımızda çocuğun amcası yanımıza geldi ve bize bu parayı verdi. Bu kolay bir madeni para, çok maliyeti yok. Ama amcanın açıklamasına göre; Yerel geleneklerde bu para doğum yapan kadına verilir. Ancak doğumda sorun çıkarsa bu para doğumu yapan ebeye verilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu