Ekonomi

Japon borsası yabancı yatırımda Çin’i geçti

Asya’nın en büyük iki Borsası yatırımcı sermayesi için rekabet ederken, ekonomik büyümeyle ilgili uzun süredir devam eden endişelerin ve Batı ile jeopolitik gerilimlerin gölgesinde kalan Japonya, Çin’i geride bırakıyor.

Goldman Sachs Group Inc. tarafından yayınlanan ve yılın ilk altı aylık verilerini içeren bir rapora göre, Japon hisse senetlerinin yabancı alımları 2017’den bu yana ilk kez Çinli emsallerini geçti. Morgan Stanley stratejistleri geçen hafta yayımladıkları bir raporda, uzun vadeli yatırım fonu yöneticilerinin Temmuz ayındaki sert yükselişe rağmen Çin ve Hong Kong’da net hisse satmaya, Japonya’da hisse almaya devam ettiğini yazdı.

Japonya Merkez Bankası destekleyici duruşunu değiştirdikten sonra bile iyimserlik artarken, yatırımcılar Pekin’in durgun ekonomiyi destekleme sözlerinin sonuç vereceğine inanmadıkları için Çin hisse senetlerine alternatif arıyorlar.

Societe Generale SA Asya Hisse Stratejisi Başkanı Frank Benzimra şunları söyledi: “Temmuz ayının son haftasında Asya’da BOJ toplantısı ve Politbüro toplantısı olmak üzere iki önemli siyasi olay yaşandı ve bunların hiçbiri Japon hisse senetlerinin Çin’den daha iyi performans gösterdiğine dair görüşümüzü değiştirmedi. “Türkiye’de para politikasının normalleşmesinin son derece kademeli olacağına dair artan işaretler görüyoruz, bu da yenin tekrar hızlı bir şekilde değer kazanmayacağı anlamına geliyor” dedi.

kuyucakajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu