Haber

İsveç parlamentosunun tuvaletlerinde ve ofislerinde uyuşturucu bulundu

Uyuşturucu kullanımının endişe verici boyutlara ulaştığı İsveç’te parlamento binasının tuvaletleri ve bazı ofislerinde kokain bulundu.

Afton haber sitesi parlamento binasındaki kokaini ortaya çıkardı

Bu keşif, daha sıkı uyuşturucu yaptırımı uygulama çabalarına rağmen İsveç’te kokain kullanımında önemli bir artış yaşandığı bir dönemde gerçekleşti.

İsveç parlamentosundaki dört siyasi partinin tuvaletlerinde kokain izleri bulundu.

Başbakan Ulf Kristersson durumu “ciddi” olarak nitelendirirken, Başbakan Yardımcısı Ebba Busch da endişesini dile getirerek böylesine kritik bir çalışma ortamında uyuşturucu kullanımının önemine dikkat çekti.

“Burası bir iş yeri ve çalışmak için güvenli ve emniyetli, uyuşturucu kullanımından arındırılmış bir yer olmalı. Üstelik İsveç’in en yüksek karar alma organını ilgilendiren bir yerde uyuşturucu özgürlüğünün korunmaması son derece güçlü bir sembolik değere sahip. Derin rahatsızlık duyuyorum.” haberlere göre” dedi. dedi Ebba Busch.

Aralarında Sosyal Demokratlar, İsveç Demokratları, Sol Parti ve Liberal Parti’nin de bulunduğu çok sayıda siyasi partinin tuvaletlerinde kokain izleri bulundu ve bu durum, derhal kapsamlı bir soruşturma yapılmasına yönelik davetlere yol açtı. Bu bulgulardan etkilenen taraflar Parlamentonun bu konuyu çözmek için kararlı adımlar atmasını talep ediyor.

Bu arada tuvaletlerinde kokain bulunmayan diğer taraflar da bulgularla ilgili endişelerini dile getirdi. Durumun ciddiyetinin ve parlamento ofislerinin bütünlüğünü ve güvenliğini sağlamak için kolektif bir müdahaleye duyulan ihtiyacın farkındalar.

Daha sıkı baskılara rağmen ülkede kokainin artan yaygınlığı; kolluk kuvvetleri, halk sağlığı ve toplum katılımı stratejilerini içeren çok yönlü bir yaklaşım gerektiren karmaşık bir sorunu ortaya koyuyor.

İsveç bu gerçeklerle yüzleşirken, hükümet yalnızca Parlamento içindeki acil sorunu çözmekle kalmıyor, aynı zamanda ülkedeki daha geniş çaplı uyuşturucu kullanımı sorununu da ele almakla karşı karşıya kalıyor.

ciftlikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu