Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Osmaniye’ye Afad Memuruna: “Kurtardığınız Her Can Aslında 85 Milyon Hayatın Kurtarılması Demektir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından dün Adana ve Hatay’a gittikten sonra bu sabah Osmaniye’ye gitti. Kılıçdaroğlu, AFAD görevlisine, “Birinci öncelik enkaz altından bir canlıyı kurtarmak. Kurtardığınız her hayat aslında 85 milyonun hayatını kurtarmak demektir.”

6 Şubat’ta merkezi Kahramanmaraş olan iki büyük depremden çevredeki 10 il etkilenmiş ve büyük yıkıma uğramıştı. Dün sabah bölgeye giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün gece yarısına kadar Adana ve Hatay ve ilçelerinde yaptığı incelemelerin ardından bu sabah Osmaniye’ye gitti.

Büyükşehir belediye başkanları eşliğinde Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ve Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü’nün eşlik ettiği CHP Lideri Kılıçdaroğlu, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

“YAŞA, EN BAŞINDA ÇOK FAZLA YAPTIK”

Bölgedeki kurtarma çalışmalarını bir AFAD yetkilisi Kılıçdaroğlu’na şöyle anlattı:

“Bilgi Apartmanı… Yaklaşık 300 kişinin yaşadığı bir apartman. Altı fırını vardı. Bina çöktüğünde sobada yangın çıktı. Biz aslında ilk gün sabah buradaydık. Bir sürü ocak çıkardık. ilk etapta hayatta olan insanlar vardı ama daha sonra hayatta çok fazla insan yoktu.Enkaz altında hala insanlar var.Hala çalışmalar devam ediyor.Enkazda hala canlı insanların olduğu iddia ediliyor.Koridor açılırken sesler duyuluyor. açıldı.İlk gün çok fazla uzman grubu yoktu.Genelde gönüllüler, enkaz altında kalanların yakınları bu çalışmaları yürüttü.Dünden beri diğer illerden gelen ekiplerle birlikte biraz daha sağlıklılar.Organize çalışmalara başlandı. .”

“KURTARDIĞINIZ HER HAYAT GERÇEKTE 85 MİLYON HAYAT KURTARMAK DEMEKTİR”

Kılıçdaroğlu, görevliye birinci önceliğin enkaz altından canlı kurtarmak olduğunu belirterek, “Birinci öncelik enkaz altından canlı kurtarmak. Kurtardığınız her can 85 milyon insanın hayatını kurtarmak demektir” dedi.

gemerekhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu