Yaşam

Elon Musk, insanlık için kulağa ürkütücü gelen yeni planı üzerinde şimdiden çalışmaya başladı!

Bazen mutfağa su almakta bile üşeniyoruz ama SpaceX patronu Elon Musk, insanlığı çok gezegenli bir cins haline getirmeyi planlıyor. Hatta son zamanlarda Musk yakınlardaki bir gezegenin yaşanabilirliği ile ilgilenmeye başladı ve çalışmaları hızlandırdı. Peki bu gerçek olabilir mi? İşte araştırmanın detayları…

Kaynak:https://www.in Independent.co.uk/space/e…

Kulağa biraz tuhaf gelse ve rüya gören kişi Musk olduğu için tedirgin olanlar olsa da, insanlığın çok gezegenli bir çeşit haline gelmesi geleceğin meselesi olabilir.

İş çoktan başladı.

Teknoloji milyarderinin önümüzdeki birkaç yıl içinde Mars’ı kolonileştirme planları olduğunu biliyorduk. Ama başka bir gezegen ve başka bir gezegen ortaya çıktı…

Şimdiye kadar Musk, özel uzay şirketi aracılığıyla insanlığı çok gezegenli bir türe dönüştürme niyetinden sık sık bahsetmişti.

Sözde kırmızı cüce yıldız “Proxima Centauri”nin “Goldilocks” denilen “Goldilocks Bölgesi”nde yer alan Proxima Centauri b’nin çalışması, tam olarak yaşanabilirliği test edecek türden.

“Bu çalışma canlı organizmaları barındırabilir mi?” Bunu değerlendirmek için bilgisayar simülasyonlarını içeriyordu.

Nasa Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü’nden gezegen bilimci Anthony Del Genio, çalışma 2018’de ilk kez yayınlandığında, “Simülasyonlarımızdan elde edilen ana mesaj, gezegenin yaşanabilir olma ihtimalinin yüksek olduğudur” dedi.

Çalışma, neredeyse Dünya büyüklüğündeki gezegenin, Güneş’ten 4,2 ışıkyılı uzaklıkta bulunan Güneş Sistemimize potansiyel olarak en yakın ‘son derece yaşanabilir’ gezegen olduğu sonucuna vardı.

Musk, pazar günü bir tweet’te araştırmayı paylaşarak “Neredeyse kapı komşusu” yazdı.

2016’daki ilk keşfinden bu yana Proxima Centauri b, astronomların yaşamı sürdürüp sürdüremeyeceğini değerlendirmeye çalıştıkları birkaç çalışmanın konusu oldu.

Hesaplamalı modeller, ötegezegenin dolaşan okyanuslarının ve atmosferinin, karanlık tarafının kalıcı olarak donmaması için verimli bir ısı transferi işlevi gördüğünü öne sürüyor.

Potansiyel olarak yaşanabilir diğer gezegenlere nispeten yakın olmasına rağmen, 4.2 ışıkyılı veya 40 trilyon kilometre (25 trilyon mil) seyahat etmenin geliştirilmesi gereken bir teknoloji olduğunu söyledi.

Üzerinde çalışan bilim insanları, ışıkla çalışan küçük gemilerin saatte 161 milyon kilometreye varan hızlarda seyahat ederek komşu yıldıza ve ötegezegene 20 yılda ulaşabileceğini iddia ediyor.

Musk ise diğer gezegenlerde kendi kendine yeten koloniler kurmanın ilacımızın devamı için hayati önem taşıdığını savunarak insanlığın uzun vadede hayatta kalması konusundaki endişelerini sık sık dile getiriyor.

SpaceX, insanları ve kargoyu güneş sistemi boyunca taşımak için yeniden kullanılabilir Starship roketini geliştirerek şimdiye kadar bu çabaların ön saflarında yer aldı.

haber-bandirma.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu