Seyahat

Turistik Doğu Ekspresi seferlerinin başlama tarihi belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,Turistik Doğu Ekspresi’nin son yıllarda farklı tatil seçenekleri arayan gezginlerin ve sanat meraklılarının gözdesi haline geldiğini belirterek, “Bu yıl Turistik Doğu Ekspresi 11 Aralık’ta başlayacak, bilet satışları bugün başladı.”dedi.

Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın en uygun 4 güzergahından biri olarak kabul edilen Ankara-Kars hattında faaliyet gösteren Turistik Doğu Ekspresi’nin yerli ve yabancı vatandaşlara keyifli, farklı, konforlu ve ekonomik seyahat imkanı sunduğuna dikkat çekti. Her yaştan yabancı yolcu.

Doğu Ekspresi bilet satışları başladı mı?

Ekspres trenlerin 2023-2024 dönemindeki uçuşları için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Uraloğlu, şöyle devam etti:

“Ekonomik, konforlu ve güvenilir bir ulaşım hizmeti ile Anadolu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek mümkün. Doğu Ekspresi son yıllarda farklı bir tatil seçeneği arayan gezginlerin ve sanat meraklılarının gözdesi haline geldi. Bu yıl, turistik Doğu Ekspresi seferleri 11 Aralık’ta başlayacak, bilet satışları Turistik Doğu Ekspresi trenlerimiz 11 Aralık 2023 – 8 Mart 2024 tarihleri ​​arasında Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Ankara’dan, 13 Aralık 2023 – 8 Mart 2024 tarihleri ​​arasında ise Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri Kars’tan hareket edecektir. 10 Mart 2024, 2023-2024 döneminde de kampanyalarına iyi bir formda başlayacak.”

Uraloğlu, Kars’taki Ani Harabeleri’nden Çıldır Gölü’ne kadar pek çok tarihi ve turistik güzelliğe Turistik Doğu Ekspresi ile ulaşılabildiğine dikkat çekerek, “Fotoğraf meraklılarından gezginlere kadar pek çok kişi Turistik Doğu Ekspresi ile seyahatlerini 2019’da paylaşıyor. sosyal medya bu trene olan talebi artırıyor.” Şöhreti sınırların ötesine geçiyor. Bu güzergahta artan yolcu talebini karşılamak amacıyla hayata geçirilen Turistik Doğu Ekspresi, güzergah üzerinde sadece Kars’ı değil, Sivas, Erzurum ve Erzincan’ı da keşfetme fırsatı sunuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Yılbaşı ve yarıyıl dönemleri için ilave seferler eklendi.

Uraloğlu, söz konusu uçuşlara ek olarak yılbaşı ve sömestr dönemleri için 31 Aralık 2023, 20 ve 27 Ocak 2024 tarihlerinde Ankara’dan, 2, 22 ve 29 Ocak 2024 tarihlerinde de Kars’tan ilave seferler yapılacağını açıkladı. Buna göre Ankara-Kars ve Kars-42’si Ankara tarafında olmak üzere toplam 84 uçuş gerçekleştirileceği bilgisini paylaştı.

Bazı istasyonlarda seyahat amaçlı duraklamalar olacak

Uraloğlu, Ankara-Kars istikametinde Erzincan ve Erzurum istasyonlarında, Kars-Ankara istikametinde İliç, Divriği ve Sivas istasyonlarında duracaklarını, ekspres trenlerin 8 yataklı vagon ve 1 yemekli vagondan oluştuğunu belirterek, şunları kaydetti: Her yataklı odada 10 bölme ve her odada 2 yatak bulunmaktadır. transfer edildi.

Turistik Doğu Ekspresi’nde tek kişilik oda fiyatlarının dönemsel olarak değiştiğini anlatan Uraloğlu, şöyle konuştu:

“Düşük dönem oda fiyatı 6 bin lira, normal dönem oda fiyatı 8 bin lira, yüksek dönem oda fiyatı ise 12 bin 500 lira olacak. Bireysel satışlarda en düşük fiyat oda fiyatıdır. Maksimum Bir odada iki kişi seyahat edebilir, ancak odalarda ayrıca 0 oda bulunmaktadır. -6 yaş ve üzeri en fazla 2 çocuğun seyahati ücretsiz olacaktır. Turistik Doğu Ekspresi’nin kalkış saati Ankara-Kars yönü 15.55, Kars-Ankara hareket saati 22.20 olarak planlanırken, Turistik Doğu Ekspresi’nin Ankara-Kars tarafında Erzincan’dan hareket saati 164 dakika, Erzurum’da 180 dakika duraklı 30 saat, Kars-Ankara tarafında İliç ve Divriği’de 180 dakika, Sivas’ta ise 230 dakika duraklı 34 saat 30 dakika yolculuk programlandı. Turistik Doğu Ekspresi ile 2019 yılından bu yana toplam 66 bin 258 yolcu seyahat etti. Yolcu taşındı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu