Yaşam

Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir? Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Eğitim Hayatı ve Siyasi Kariyeri

İlk kez 2004 yılında siyaset sahnesine çıkan Ahmet Eşref Fakıbaba, 2 dönem Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Daha sonra Şanlıurfa’dan milletvekili olarak görev alan Fakıbaba, bu kez memleketinden aday olmadı. UYGUN Partisi Ankara 1. Bölge 2. Milletvekili Adayı Ahmet Eşref Fakıbaba, siyasi gündemin ortasında yerini aldı. Peki Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir, aslen nerelidir?

İşte Ahmet Eşref Fakıbaba’nın siyasi kariyeri…

Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir?

Ahmet Eşref Fakıbaba, 1951 yılında Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde doğdu. Fakıbaba, manifaturacı Ali Bey ile Rızkiye Hanım’ın beş çocuğundan en küçüğüdür.

Gül Fakıbaba ile evli olan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın üç çocuğu var.

Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Eğitim Hayatı ve Doktora Kariyeri

Ahmet Eşref Fakıbaba eğitim hayatına memleketi Şanlıurfa’da başlamış ve Birecik Lisesi’nden mezun olmuştur. Lisans eğitimi için Erzurum’a giderek 1975 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

1982 yılında Taksim İlkyardım Hastanesi’nde Genel Cerrahi ihtisasını tamamlayan Fakıbaba, aynı yıl Iğdır Devlet Hastanesi’nde göreve başladı. 1984 yılında memleketi Birecik Devlet Hastanesine nakledilerek Şanlıurfa SSK Hastanesine tayin oldu. 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesi’nde göreve başlayan Fakıbaba, burada 11 yıl başhekimlik görevini üstlendi.

Doktorluk kariyeri boyunca ABD’nin Texas Eyaleti’ndeki Arlington Hastanesi’nde gözlemci olarak bulundu.

Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Kariyeri

2004 yılında siyasi kariyerine başlayan Ahmet Eşref Fakıbaba, aynı yıl yerel seçimlere AK Parti adayı olarak katılarak Şanlıurfa Belediye Başkanı seçildi.

Fakıbaba, Ocak 2009’da partiden istifa ederek seçimlerde bağımsız aday olduğunu açıkladı. Saadet Partisi, Fakıbaba’nın adaylığını destekledi. Böylece 29 Mart 2009’da yapılan seçimlerde Şanlıurfa Belediye Başkanı seçildi. 2010 yılında Saadet Partisi’ne, 22 Ocak 2013’te tekrar AK Parti’ye katıldı. 25. ve 26. Dönemlerde Şanlıurfa Milletvekili seçildi.

25. ve 26. Dönemlerde Şanlıurfa Milletvekili seçilen Fakıbaba, siyasi kariyeri boyunca Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliği yaptı. 65. Hükümette Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına atandı.

20 Ekim 2022’de hem AK Parti üyeliğinden hem de milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. GÜZEL Partiye 26 Ekim 2022 tarihinde katılmıştır.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak 28. Milletvekili Genel Seçimlerinde Ankara 1. bölge 2. sıra milletvekili adayı olan Fakıbaba, GÜZEL Parti listelerinde yerini aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu