Haber

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kılıçdaroğlu kazanırsa terör örgütleri kazanır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D’nin ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. “Kılıçdaroğlu kazanırsa terör örgütleri kazanır”söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEYE ASLA BAŞLAYAMIYORUZ”

“Güçlü Türkiye ideali olan Türk Yüzyılı için oy verin. Türk Yüzyılı’nın yol haritasını hayata geçireceğiz. Artık yeni adımlar atmamız gerekiyor. Eğitimi, sağlığı, enerjiyi bir kenara bırakamayız. terör.terör örgütleriyle çalışmalarımızda çok ama çok düzenliyiz.mesela güneydoğuyu düşünün diyarbakır.eskiden dışarı çıkamazdınız.ama artık kafeteryalarda rahat dolaşabiliyorsunuz.çok daha değerlisi vardı. bu bölgelere yatırım yok.yatırım bu bölgelere başladı.terör korkusu yatırımcıdan alınınca yatırımcı artık parayı harcadı.yatırımımı burada yapacağım diyor.şimdi 21 yıllık kazanımlara bakıyorum İnanın bölge halkı da buraya yatırım yapacak, savunma sanayi nereye bakacak, Akıncı, Kızılelma, TOGG, Bayraktar bakacak” dedi.

“BİZ KAZANDIĞIMIZDA KİMSE KAYBETMEZ”

“Biz kazanınca kimse kaybetmez. Çünkü herkes rahat yatırım yapacak. İstihdam istihdam sağlayacak. Bizim dönemimiz turizmde en büyük yatırım dönemi oldu. Mehmet Bey sayesinde başarılı bir bakan arkadaşım olarak çok güzel bir ortaya koydu. önemli performans departmanda önemli atılımlar oldu buna rağmen onlarla beraber bu yolu yürüdük bu noktaya geldik tabi seçim dönemi farklı icra dönemi farklı ama tabi ki rekabet var tabiatta Siyasetin ve olmalı da. Biz bunu her alanda teşvik ettik. Önlerine bazı teşvik primleri koyarsanız o zaman bu yarış başlıyor. Ve bu yarış Türkiye’de ciddi adımlar atmamızı sağladı.”

“KILIÇDAROĞLU KAZANARSA TERÖR ÖRGÜTLERİ KAZANACAKTIR”

“Gerilimle, kutuplaşmayla, siyasetin dilini zehirleyerek birileri yol almaya kalksın. Biz milletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Allah’ın izniyle 28 Mayıs’ı biz kazanırsak 85 milyon da kazanacak. Sayın Kılıçdaroğlu kazanırsa terör örgütleri londra tefecileri amerikan şirketleri kazanacak. kaybeden bizim ülkemiz üzerinden hesap yapanlar olacak. bu fırsatı vermemiz lazım. dergi kapaklarına milleti sokanları gördünüz değil mi? Erdoğan’la ne alakası var, peki bunu başka kim söylüyor, terör örgütleri, direkt yerden talimat alıyorlar demektir.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KADIN AÇIKLAMASI

“Bu manşetleri kim attı, yazılı mı görsel mi bilmiyorum. Ama şunu biliyorum. Türkiye’de meclisteki kadın sayısını artıran en önemli parti AK Parti’dir. 17 kadın milletvekilimiz vardı TBMM’de. Geçen seçim Bakın en genç kadın milletvekili biziz En küçüğü 24 yaşında Bir kadın milletvekilimiz var İki fakülte mezunumuz var Teşkilatın aynı saflarından gelmiş bir kızız onlar nerdeyse olacaklar. şu anda meclisteki gençlerin temsilcileri.Biz bunları yaparken hep bir şeyi içselleştirdik.Biz kadına şiddeti kesinlikle reddeden bir partiyiz.Bir kere kadına şiddet iki elden gelir.Bizim inancımız kesinlikle haramdır. bizim maliyet sistemimizde.kadına şiddeti tavsiye de edemezsin,yanında da olamazsın.bu nedenle ak parti içinde böyle bir şeyin olması mümkün değil.bizim kadınlarımız artık bu toplumun yarısıdır. Kadınlarımızın bu ülkede özgür ve eşit yaşaması için adımlar atıyoruz. Ama hep karşımızda CHP’yi bulduk. Neyi başardıysak CHP’ye rağmen başardık. Samimi olmadıkları için bu tür kadınlar hakkında söylediklerine aldırma. Bakın biz başörtüsü konusunu Meclis’te gündeme getirdiğimizde Anayasa Mahkemesi’ne koştular. Oradan geçiyorum, eskiden Kılıçdaroğlu’nun yardımcısı olan kadın, üniversite kapısında kızlarımız üniversiteye girerken başörtülerini çıkarırdı. Buna ‘İkna Odaları’ adını verdiler. Kızlarımız ne yaptı? Ağla ağla. Kızlarım bunu yaşadı. Bir kızımı, bir arkadaşımın müdür olduğu İmam Hatip okuluna, kızım orada mezun olsun diye gönderdim. Batı’da bana bakanlar ‘Bu nasıl bir şey’ dediler. o diyordu. İçeri girmelerine izin verilmedi.”

“TÜRK KADINININ AKILINA VE EMEĞİNE GÜVENİYORUM, GÜVENİYORUM”

“1994’te Belediye Başkanı olduğumdan beri otobüslerde, trenlerde başörtülüleri trenlerden atacağız diyorlar. Pendik’te, Tuzla’da birileri düştü attılar. Bunları hep yaşadık. Ben yaşadım. bunu çok açık ve net söylemek gerekirse ben bir zamanlar bir türk kadınının öngörüsüne ve emeğine güvenmiştim size güveniyorum.bakın çalışanından eğitimcisine girişimcisinden ev hanımına kadar hiçbir kadın hakkını kaybetmedi ve bir çok yeni haklar kazandı. .Özellikle kadınlarımız eğitimde ligler yapmışlardır.Üniversitelerimizde profesörden doktoraya kadar hepsi üst düzeyde görev yapmaktadır.Eğitim düzeyine baktığımızda kadınlarımız eğitimde birçok yeni hak kazanmıştır. 70’lerden yüzde 88’i çünkü biz teşvik ettik ve önünü açtık.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KABİN AÇIKLAMASI

“Önce yönetici arkadaşlarımızla istişare edip kabineyi oluşturmamız lazım. Bu konuyu oturup değerlendireceğiz. Partimin en yüksek meclisi, külliyedeki arkadaşlarımla birlikte ülkemizi büyütecek adımları atacağız. Buradaki beyannamede yazanlara istinaden bu istişareyi MYK, sözcüm ve partimin sözcüsü ile yapacağım. Geldiği yerde bir makam var. Ona göre kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.”

“KILIÇDAROĞLU’NUN AKLI BU İŞLERE UYGUN DEĞİL”

“Selo çıksın istiyorsan Kılıçdaroğlu’na oy vereceksin diyen Kılıçdaroğlu değil mi? Onu görevden almak istersen bana oy vereceksin diyen Kılıçdaroğlu değil mi? Teröristler destek görünce gülümsüyor. Bunlar ne yapıyor? Kandil’de Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğinizi söyleyin.Bu bir zamanlar milli olan gelişigüzel bir yapılanmadır.Böyle bir yaklaşımı kabul eder mi?Benim tanıdığım milliyetçi dağdakilere ateş püskürüyor.Dağlara çıkışlar rahatladı.Olanlar var. Küçük Ağrı ile Büyük Ağrı’nın ortasında teleferiğe ne zaman bineceksin diyen. Bakın nereye ve nereye. Çanakkale’deki o köprü insan aklının planında kabul edilebilecek bir şey değildi. Ama sizin kararlılığınız, inancınız. , yapacağız dediğin zaman yaparsın. Bunu yapacaksın. Kılıçdaroğlu gibi adamlar gelip böyle bir köprü yapamazlar. O böyle şeylere aldırış etmez. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptık. Karşıma ilk CHP’liler çıktı. “Adı niye Yavuz Sultan? ‘Selim Köprüsü’nü sen koy’ diyorlar. CHP çadırına gidiyorum bana öyle bir soru soruyorlar ki parantez açıp parantez kapatayım nedenini anlıyorsunuz Kılıçdaroğlu’nun şu an birlikte hareket etmeleri ne diyor, ‘Adımlarımızı Kuzey’e atacağız. Suriye, ne adım atıyorsunuz, onların derdi oradaki mali kaynakları sürdürmek, şu anda özellikle Suriye’nin kuzeyinde bizim sınırlarımıza yakın yerler ve bunlara yönelik operasyonlarımız var.”

“SİNAN OĞAN İLE PAZARLIK YAPILACAK DURUM YOK”

“Önemli olan ortaya çıkan sinerjiyi değerlendirmek. Sinan Ogan bir gerçek. O bu seçimlere Cumhurbaşkanı Adayı olarak katıldı. Ancak daha sonra bizimle hareket etme kararı aldı. Sinan Ogan ile herhangi bir müzakere söz konusu değil. Bir kez benim görüşüm oldu. Üretim, bu tür şeyler söz konusu değil” Bu Kılıçdaroğlu’na has bir durum. Partilere verdiği toplam 1 puan bile olmayan 40 milletvekili var. Bunu yaparak ne yaptıysa kendi partisini bir kere eritti. Pazardan sonra devenin kuyruğu kırılır. Kendi tabanı ondan bunun hesabını soracaktır. Hatta ortaklardan kopanlar bile oluyor.” Terörle mücadelede attığımız adımlar, bunun yanı sıra Türk dünyası ile ilişkiler ve Türk Devletleri Teşkilatını kurarak, Mülteciler konusunda geldiğimiz noktada aynı noktadayız.

“SURİYELİ KARDEŞLERİMİN TOPRAKLARINA DÖNECEĞİNE İNANIYORUM”

Kendisine mültecilerle ilgili şunları anlattık. Suriye’nin kuzeyinde briket evlerimiz var. STK’ların ve Katar’ın desteğiyle Suriye’de 1 milyon mülteciyi yerleştirebileceğimiz bir evin inşaatına başlayacağız. Çok uzun süreceğini düşünmüyorum ama 1 yılı bulabilir. Ama briket evler bu kadar değil. Briket evler çok seridir. Orada yerleşim başladı. Nasıl 450 bin 500 bin gittiyse bu binalar görüldüğünde bu insanların da bu binalara gideceğine inanıyorum. Bu yeni proje çok çok güzel bir proje. Bir diğer değerli adım da Türkiye, Suriye, İran ve Rusya ile dörtlü görüşmelerdir. Suriyeli kardeşlerimin kendi topraklarına döneceklerine inanıyorum. Daha önce yaşadıkları yerlerle karşılaştırılamayacak kadar keyifli konutlar var. Katar sayesinde bu bahis konusunda hassaslar ve evimizden takviye vereceğimizi söylüyorlar.”

Haberin Detayları Geliyor…

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza kullanabilirsiniz. (iOS, Android)Twitter’da yapabilirsin @haber7Hesabınızı takip edebilirsiniz.

Uygulama mağazası Google Oyun Takip etmek

sarizhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu