Haber

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım: Galatasaray’a karşı aslanlar gibi oynadık

Maçın ardından Okan Kocuk, Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç ile ilgili sözleriyle ortalığı karıştıran Lideri’nin sözlerine açıklık getirmek için yeniden mikrofonun başına geldi.

Beyaz TV’de yayınlanan Beyaz Futbol programına konuk olan Yıldırım, İngilizce düşünüp Türkçe konuştuğu için sözlerinin yanlış anlaşıldığını savundu.

“Yanlış anlaşılmalar yaşandı”

Hiçbir gerginlik yok. Türkiye’nin beni anlayabilmesi için bir açıklama yapmak istiyorum. Yanlış anlaşıldığımı biliyorum. Ben İngilizce düşünen ve Türkçe konuşan bir adamım. Bazen tam kelimeleri bulamadığımız zaman yanlış anlaşılmalar olabiliyor.

“3 futbolcu çıkıp aslanlar gibi oynadı”

Galatasaray’dan transfer ettiğim üç oyuncuya kimse ‘Maçı sattı’ diyemez. Bu çocuklar çıkıp aslanlar gibi oynadılar ve sahada mücadele ettiler. Taraftar sevmiyor, Fenerbahce taraftarı sevmiyor, Galatasaray taraftarı beğeniyor. Kimse beni önemsemiyor. Bu oyuncuları geçmişlerine göre aldım. Samsunspor’a değer katacaklarına inanıyordum. Koçum bu 3 oyuncuyu mümkün olduğu kadar takımda tutuyor. Öğretmenime saygı duyuyorum. Bu oyuncuların Galatasaray maçındaki performansını beğenmiyorlar. Samsunspor’u geçmişlerinden dolayı lekeliyorlar, buna çok kızıyorum.

“Atatürk’e olan sevgimden geliyor…”

Fenerbahce taraftarları ayağa kalktı ve ‘Atatürk’ü armanızdan çıkarın’ dedi. Bunu söyleyenler toplumuma kabalık ediyor. Bu ülkede Atatürk sevgisi artık göklere yükselirken, bu insanlar onu yerin dibine sokmaya çalışıyor. Samsunspor’u yok olmasın diye aldım. Gruba gidiyordu. Eskişehirspor gibi kapanacaktı. Milyonlarımı harcıyorum. Samsunspor, Türkiye’de Atatürk armasını taşıyan tek takımdır. Bunu yaşatmak için bugüne kadar 100 milyon liraya yakın harcadım. Daha fazlasını harcayacağım. Bu Atatürk’e olan sevgimden ve Samsunspor’a olan desteğimden kaynaklanmaktadır.

“Galatasaray’a sempatim var ama maçları neden satayım ki?”

Çocukluğumdan beri Galatasaray’a sempatim vardı. Bunu saklamıyorum. Her Galatasaray maçında Samsunspor taraftarıyım. Bunu herkesin çok iyi bilmesi gerekiyor. Galatasaray maçını kazansınlar diye 200 bin liraya yakın özel ikramiye verdim. Bu ligde kalmak istiyorum. Saçma sapan sözlerle gidip kibrit satacak karaktere sahip değilim. Milyarlarım var. Ne tür bir maç satacağım? Paraya ihtiyacım yok!

“Lütfen vicdanlı olun”

Futbola hobi olarak başladım, hobi olarak yapıyorum. Türkiye’de farklı bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Fransa’da bir grup satın aldım. Yarın Latin Amerika, Portekiz ve Balkanlardan alacağım. Çok kulüplü bir platform inşa ediyorum. Hollanda’da bir şirket kurdum. Juventus’un pazarlamacısını onun başına atadım. Projelerimi Türkiye’de kimse bilmiyor. Türkiye’de beni kimse tanımıyor. Meğer Galatasaray maçında beni iyi oynatamamışız… Lütfen vicdanlı olun.

“Galatasaray’la aramızda 10 kat fark var”

Galatasaray 200-300 milyon euro değerinde bir takım. Samsunspor 20-30 milyon. Aramızda 10 kat fark var. Kağıt üzerinde bu maçı kim kazanacak diye sorsanız Galatasaray derler. F.Bahçe maçına giderken sorsanız F.Bahçe derler. Beşiktaş’ı kaybettik. Hakem resmi olarak maçın kararını verdi. Kimse ayağa kalkıp bir şey söylemedi.

“Kimse bize şüpheyle yaklaşamaz”

Samsunspor’un çok temiz bir kulüp olduğunu belirten Yüksel Yıldırım, “Oyuncularım istedikleri kadar oynamamış olabilir. Robot değiller, her maçta mükemmel oynayacaklar. Emre Kılınç’ın ortaları iyi değil dedim. İyi olsaydık zaten 3 gol atacaktık, ikinci yarının başında Holse Muslera şutunu çekti, Emre de ortasını yaptı. Bunları neden görmüyorsunuz? Emre’nin ortaları iyi olsaydı şutu atabilirdik. Galatasaray’la en az berabere kaldı. Olmadı. Herkes Okan hakkında yalan söylüyor. Ön direkteki adam şaşırdı, arkadaki adam “Ne yapsın? İnsanlar ya maç izlemeyi bilmiyor ya da öküzün altında buzağı arıyor. Samsunspor çok temiz bir kulüp. Benim dönemimde kimse Samsunspor’a şüpheyle yaklaşamazdı.” dedi.

“Fenerbahçe taraftarını seviyorum”

Fenerbahçe taraftarı 3 Galatasaraylı oyuncu yüzünden bize saldırdı. F.Bahçe ve Ali Koç’la anlaşamayacağım hiçbir şey yok. Ben Fenerbahce taraftarını seviyorum, onların tüm yöneticileri benim arkadaşlarımdır. Onların bana saygısı çok yüksek, benim de Ali Koç’a ve yönetimine büyük saygım var. Bir maç oynuyoruz, 3 sonucu var. Berabere kaldığımız için bize kızdılar. Galatasaray’a yenildiğimiz için insanlar bir şeyler arıyor. Galatasaray’ı yenmek için sahaya çıktık. Galatasaray maçında F.Bahçe maçına göre daha fazla bonus verdim. Olmadı. Yapamadık. 2 aptal gol yedik, bence aptalca. Samsunspor’un böyle gol yememesi lazım. Kornerden kaç kez gol yiyoruz? Beşiktaş maçında da aptalca yemek yedik. Colley kalçasıyla gol attı. Olur böyle şeyler.

“Fenerbahçe, Galatasaray’a karşı da cesur oynamadı”

Fenerbahçe-Galatasaray maçına değinen Yüksel Yıldırım, şunları söyledi: “Fenerbahçe ve Galatasaray Kadıköy’de oynadı. Ben Galatasaray’a karşı oynarken Fenerbahce’yi o kadar cesur görmedim. Fenerbahce, bizim Samsun’da oynadığımız kadar cesur bir şekilde Galatasaray’a karşı oynamadı. Eğer oynasalardı Kadıköy’de Galatasaray’ı yenerlerdi.”dedi.

“Galatasaray’ı hapsettik ama olmadı”

Ligde kalmak istediklerini belirten Yüksel Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

Samsunspor bu ligde kalmak için son güne kadar mücadele edecek. İnşallah bu ligde kalacağız, bu oyuncularla kalacağız. Bugün oyuncularıma mesaj gönderdim ve ‘Türkiye sizin hakkınızda spekülasyon yapıyor, ortaya çıkın aslanlar gibi oynayın, kim olduğunuzu gösterin, Türkiye sizi görsün’ dedim. Emre, Galatasaray’a karşı oynadı. Maçı canlı izlediyseniz her yerdeydi. Haçlar yaptı. Yorgunluktan dolayı iyi karşıya geçememiş olabilir. Okan’ın gol atmasında hiçbir sorun yok. İnsanlar bahane arıyor. Taylan orta sahada antrenörün verdiği görevi yaptı. Diğer oyuncu daha fazla saldırmak için aldı. Son 30 dakikada Galatasaray’ı sıkıştırdık ama gol atamadık.

“Kimse bizi istismar etmesin”

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı:

Kimse Samsunspor üzerinden prim yapmasın. Ekibim aracılığıyla herhangi bir spekülasyon yaratmak istemiyorum. Oyuncularımın arkasındayım. Ellerinden geleni yaptılar. Bu çocuklar dürüst çocuklardır. Asla kibrit satmazlar, asla satmazlar…

babaeski-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu