Ekonomi

Ripple CEO’su, Kongre’yi SEC’in kripto üzerindeki baskısına çağırdı

Investing.com – dalgalanmaCEO’su Brad Garlinghouse, SEC’e yönelik son eleştirisinde, teşkilatın orantısız güç kullandığını, kesin bir yargı yetkisine sahip olmadan belirsizliği kullandığını savundu.

Ripple CEO’su, son günlerde gündemde olan SEC davasıyla ilgili yeni bir cephe açıyor. Brad Garlinghouse konuyla ilgili yaptığı son açıklamada ABD Kongresini SEC’in kripto şubesine yönelik baskısını sorgulamaya davet etti.

SEC Lideri Gary Gensler’in kripto varlıklara yönelik argümanlarını akıl almaz derecede eleştiren Garlinghouse, SEC’in yargı yetkisinin net olmamasından kaynaklanan belirsizliği kullandığını savundu. Öte yandan Gary Gensler, mevcut menkul kıymetlerin kripto para birimlerini düzenlemek için yeterli olduğunu savunurken, bu görüşe karşı çıkan Ripple CEO’su, bu durumun Kongre’de araştırılması gerektiğini düşünüyor. SEC Lideri ile ilgili eleştirilerini sürdüren Garlinghouse, Gensler’in bir belirsizlik ortamında mevzuata uyacağını söyledi. Bunun yerine, bireysel görüşlerini dikte etmeye çalıştığını savundu.

SEC ve Ripple arasındaki dava devam ederken, geçen hafta davanın kısa süre içinde ve Ripple lehine sonuçlanacağına dair bazı spekülasyonlar ortaya çıktı ve bu da XRP’de değerli kazanımlar sağladı. Ayrıca CFTC’nin hafta başında Binance’e açtığı dava da XRP’nin bir sıçrama daha yapmasına neden oldu. Öyle ki Binance davasında CFTC bitcoinve bir emtia olarak Ethereum’dan bahsetti.

Bu detayı yorumlayan XRP savunucuları, bu dava sürecine kıyasla XRP’nin emtia sınıfında da görülebileceğini ve SEC davasında bir avantaj daha elde edilebileceğini savundu.

Son gelişmelere göre XRP, hafta ortasında 0,58 dolara kadar yükseldikten sonra kısmi bir düzeltme ile 0,53 dolar sınırında hareket ediyor.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu