Haber

Ödenecek para şaşırttı! Galatasaray, Florya Metin Oktay Tesislerini satın aldı

Galatasaray, Florya’nın arsasını büyütmek için Emlak Konut’tan 40 dönüm arsa satın aldı. Böylece Florya Metin Oktay Tesisleri’nin yanındaki bölüm de sarı-kırmızılıların eline geçti. Tesislerini Kemerburgaz’a taşımak isteyen Galatasaray’ın Florya’daki arsası 95 dönüme ulaştı.

1 MİLYAR 171 MİLYON 800 BİN TL

Emlak Konut GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, “İstanbul ili Bakırköy ilçesi Florya Mahallesi mevkiinde bulunan ve mülkiyeti şirketimize ait 292/220 Ada/Parsel nolu taşınmazın satışı gerçekleştirilmiştir. KDV dahil 1 milyar 171 milyon 800 bin TL’ye.” ifadeleri kullanıldı.

FLORYA YOK OLACAK

Florya, Galatasaray Futbol A Takım tesislerinin Kemerburgaz’da yapılacak komplekse taşınmasının ardından yıkılacak. Ayrıca merhum Cumhurbaşkanı Özhan Canaydın’ın satın aldığı arazi üzerine yapılacak olan Büyükçekmece’deki tesisin altyapısının bir kısmı da taşınacak.

4 MİLYAR TL GELİR BEKLENİYOR

Galatasaray, Florya’da hayata geçireceği konut projesiyle yaklaşık 4 milyar TL gelir bekliyor.

YENİ SEZONA KADAR BÜYÜMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Galatasaray, Aralık ayında açıklanan GS Leo Residences projesinden elde edilecek gelirle Kemerburgaz’daki tesisleri inşa edecek. Mecidiyeköy’deki bina için geliştirilen projeden yaklaşık 1,5 milyar TL gelir elde edilmesi bekleniyor. Sarı-kırmızılı kulüp, futbol takımlarının daha iyi şartlarda antrenman yapabilmesi için Kemerburgaz tesislerini yeni döneme kazandırmaya çalışacak ve Florya’da planlanan inşaata bir an önce başlanacak.

gulyalihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu