Ekonomi

Musk, Çinli elektrikli araç üreticilerinin ticari kısıtlamalar olmadan uluslararası rakipleriyle mücadele edeceği konusunda uyardı

Tesla İcra Kurulu Başkanı Elon Musk Çarşamba günü, ticari kısıtlamalar olmadığı sürece Çinli otomobil üreticilerinin küresel rakiplerini ezecekleri konusunda uyardı.

Musk’un açıklaması, Tesla’nın ABD elektrikli araç endüstrisinde, geçtiğimiz çeyrekte dünyanın en çok satan elektrikli araç üreticisi haline gelen Warren Buffett’ın yatırım yaptığı BYD gibi güçlü rakiplerle artan rekabetinin altını çiziyor.

Tesla’nın 2023 yılı boyunca yaptığı ciddi fiyat indirimlerine rağmen BYD, daha ucuz modelleri ve geniş ürün yelpazesiyle elektrikli araç liderini geride bırakmayı başardı.

Analistlerle yaptığı mali sonuçlar görüşmesi sırasında Musk, Çinli otomobil üreticilerini pazardaki “en rekabetçi” üreticiler olarak nitelendirdi ve “tarifelerin veya ticari kısıtlamaların varlığına tabi olarak uluslararası alanda önemli bir başarı elde edeceklerini” belirtti.

“Ticaret kısıtlamaları olmazsa dünyadaki diğer otomobil üreticilerinin çoğunu tamamen ezecekler” dedi. “Son derece yetenekliler.”

İcra Komitesi Lideri, yüksek kredi oranlarıyla karşı karşıya kalan müşterileri çekmek için geçen yıl bir fiyat rekabeti başlatmış, bu da Tesla’nın kar marjlarının düşmesine ve yatırımcılar arasında endişeye yol açmıştı.

Çarşamba günü bu mali zorluklara değinen Musk, Tesla’nın mevcut ürün yelpazesiyle “maksimum maliyet azaltma potansiyeline” ulaştığı konusunda uyardı.

Uygun fiyat sorununun üstesinden gelmek ve rekabetçi kalabilmek için Tesla, daha ucuz, seri üretilen kompakt bir crossover başlatma planlarını duyurdu. “Redwood” olarak adlandırılan bu yeni modelin 2025 ortalarında üretime geçmesi ve piyasadaki daha uygun fiyatlı alternatiflerle rekabet etmesi bekleniyor.

Musk Çarşamba günü Tesla’nın yeni nesil elektrikli aracının üretimine 2025’in ikinci yarısında Teksas’taki üretim tesisinde başlamayı beklediğini doğruladı.

TSLA hisseleri Perşembe sabahı piyasa öncesi işlemlerde %8,76 oranında düşüş yaşadı.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu