Ekonomi

Kazanç çağrısı: WisdomTree rekor AUM ve yükseliş 2024 görünümünü duyurdu

WisdomTree Investments Inc., küresel bir varlık yönetimi firmasıdır. (WETF), 2023’ün dördüncü çeyreğinde güçlü bir mali performans bildirdi ve rekor gelir ve yönetim altındaki varlıklara (AUM) ulaştı.

Şirket, faiz çağrısı sırasında yılı 100,6 milyar dolarlık AUM ile kapattığını ve 10,4 milyar dolarlık giriş elde ederek yıl için %13 organik büyüme oranı elde ettiğini duyurdu. 4. çeyrekte ılımlı çıkışlar yaşanmasına rağmen WisdomTree, dijital varlık platformu WisdomTree Prime’ın ülke çapında piyasaya sürülmesi ve yeni oyunların piyasaya sürülmesi de dahil olmak üzere 2024 için genişleme ve inovasyon stratejileri konusunda iyimser olmaya devam ediyor.

Temel Çıkarımlar

  • WisdomTree, 2023’ün 4. çeyreğinde 100,6 milyar dolarlık AUM ile rekor gelir ve AUM bildirdi.
  • Şirket, 2023 yılında 10,4 milyar dolarlık giriş ve %13 organik büyüme oranı öngörüyor.
  • WisdomTree Prime, 2024’ün ilk çeyreğinin sonlarında veya ikinci çeyreğinin başında ülke çapında piyasaya sürülecek.
  • Tokenizasyona ve stratejik bağlı kuruluşlara odaklanmanın gelecekteki büyümeyi desteklemesi bekleniyor.
  • Sermaye yönetimi faaliyetleri yükümlülüklerin geri çekilmesini, borçların ödenmesini ve hisselerin geri alımını içermektedir.

Şirket Görünümü

  • WisdomTree, 2024 yılında ürün yelpazesini ve müşteri ilgi alanlarını genişletmeyi planlıyor.
  • Şirket, gelecek yıl tazminat harcamalarının 108 milyon ila 118 milyon dolar arasında, ihtiyari harcamaların ise 64 milyon ila 68 milyon dolar arasında olacağını öngörüyor.
  • Hedefli pazarlama çalışmaları, WisdomTree Prime ve tüm ürün grubunun ülke çapında piyasaya sürülmesinin ardından başlayacak.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • 2023 yılının 4. çeyreğinde ılımlı çıkışlar yaşandı.

Yükselişin Önemli Noktaları

  • CEO Jonathan Steinberg, bir sonraki 100 milyar dolarlık AUM’a daha hızlı ulaşılmasını bekliyor.
  • WisdomTree, üç WisdomTree Siegel markalı dijital fon ve bir dijital para piyasası fonu başlattı.
  • WisdomTree Prime müşterilerine yönelik bir banka kartı dahili çalışma testindedir ve Şubat ayı sonuna kadar hazır olması beklenmektedir.

Hanımlar

  • Sunulan faiz davetinin özetinde belirgin bir eksiklik vurgulanmadı.

Sorular ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Başkan ve COO Jarrett Lilien, Bitcoin’in WisdomTree Prime’a entegrasyonunu tartıştı.
  • CFO Bryan Edmiston, firma ölçeklenirken işletme kaldıracı ve marj genişlemesi potansiyelini vurguladı.
  • Şirket, tokenizasyonun büyük bir büyüme potansiyeli sunduğunu ve önümüzdeki on yılda tokenize edilmiş menkul kıymetlerin 5 trilyon ila 10 trilyon dolar arasında olacağını öngörüyor.

CEO Jonathan Steinberg, Lider ve COO Jarrett Lilien ve CFO Bryan Edmiston’un da aralarında bulunduğu şirket yöneticileri, özellikle tokenizasyon alanında geleceğe dair güçlü bir iyimserlik duygusu dile getirdi. Tokenizasyonun likidite, şeffaflık ve standardizasyon gibi avantajlarının sektörde önemli bir büyüme sağlayacağına inanıyorlar. WisdomTree aynı zamanda sabit gelir alanında ve müşteri çıkarlarını derinleştirecek bütünsel çözümler sağlamadaki fırsatları da görüyor. Düzenleyici engeller kabul edildi, ancak ilerleme bekleniyor ve daha iyi bir kullanıcı deneyiminin benimsenmeyi artırması bekleniyor.

Sermaye yönetimi, WisdomTree için temel odak noktası olmaya devam ediyor; 90 milyon dolarlık altın imtiyaz yükümlülüğünün ortadan kaldırılması, borç azaltımı ve hisse geri alımları. Temettüler ve geri satın almalar ileriye yönelik birincil taahhütlerdir; stratejik birleşmeler ve satın almalar ise ikincil strateji olarak kabul edilir. Şirketin Securrency aracılığıyla blockchain altyapısına yaptığı stratejik yatırım ve yakın zamanda Securrency’nin DTCC tarafından satın alınması, WisdomTree’nin bölümün geleceğine yönelik vizyonuyla uyumlu. WisdomTree, öncelikleriyle uyumlu ve yüksek büyüme potansiyeli sunan diğer stratejik yatırımları da değerlendirebilir.

Şirket, özellikle dijital varlık platformu WisdomTree Prime’ın genişletilmesiyle önümüzdeki değerli yıla hazırlanırken, gelişen dijital finansal ortamdan yararlanmak ve büyüme yörüngesini sürdürmek için kendisini konumlandırıyor.

InvestingPro İçgörüleri

WisdomTree Investments Inc. (WETF), en son faiz davetinde de vurgulandığı gibi güçlü bir mali performans sergiledi. InvestingPro, şirketin finansal durumu ve geleceğe yönelik beklentileri hakkında daha fazla bilgi sağlamak için çeşitli değerli ölçümler ve ipuçları sunuyor:

InvestingPro Bilgileri, WisdomTree’nin 991,63 milyon ABD Doları piyasa değeri ve 20,85 gibi güçlü bir Fiyat-Kazanç (F/K) oranına sahip olduğunu gösteriyor; Bu durum yatırımcıların şirketin kazanç potansiyeline ilişkin olumlu beklentilere sahip olduğunu gösteriyor. Şirketin 2023’ün üçüncü çeyreği itibarıyla son on iki ayda elde ettiği gelir artışı %7,91 oldu; bu da şirketin satışları artırma ve potansiyel olarak pazar payını genişletme yeteneğini yansıtıyor.

InvestingPro Tips, kârlılık açısından analistlerin önümüzdeki dönem için kazançlarını yukarı doğru revize ettiğinin altını çiziyor ve bu da WisdomTree’nin kâr potansiyeline olan inancın göstergesi. Ayrıca şirket, temettü ödemelerine 10 yıl üst üste devam ederek hissedarlarına makul bir getiri sağlamış ve başarıyı paylaşma konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur.

InvestingPro, WisdomTree’nin finansal verilerine ve geleceğe yönelik görünümüne daha derinlemesine dalmak isteyenler için ek ipuçları sunuyor. InvestingPro aboneliğiyle kullanıcılar, daha bilinçli yatırım kararları vermek için bu bilgilere erişebilir. Hizmet şu anda özel bir Yeni Yıl indirimi kapsamında %50’ye varan indirimlerle sunulmaktadır. SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10, SFY241Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10 indirimden yararlanabilirsiniz.

WisdomTree’nin piyasadaki konumunu analiz etmenize yardımcı olabilecek bunları ve diğer ipuçlarını keşfetmek için https://www.investing.com/pro/WETF adresini ziyaret edin. Listelenen toplam 5 ek InvestingPro İpucuyla yatırımcılar, şirketin mali durumu hakkında kapsamlı bir anlayışa sahip olabilir ve uygun şekilde bilgilendirilmiş yatırım kararları verebilir.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

maden-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu