Haber

Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenler Zonguldak’ta anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler Zonguldak’ta anıldı.

Zonguldak Demokrasi Platformu öncülüğünde, 6 Şubat 2023’te meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin birinci yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyeleri ile madenciler, kent merkezindeki Madenciler Anıtı önünde toplanarak depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Anma programına baret ve personel üniformalarıyla katılan madenciler ve üyeler, anıta karanfil bıraktı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanı Hakan Yeşil, depremde hayatını kaybedenleri rahmet ve saygıyla andıklarını söyledi.

Yeşil, depremin ardından madencilerin büyük rol oynadığını belirterek, “Madenciler arama kurtarma çalışmalarına büyük bir özveriyle katıldı. 4 bin madenci kardeşimizle birlikte enkaz altında bir can kurtarmak için mücadele verdik. Bu çalışmanın kahramanları madenci kardeşlerimizdir. Çalışmalarıyla pek çok vatandaşımızı kurtardılar.” söz konusu.

Yeşil, bu tür acıların bir daha yaşanmamasını umarak, “Madencilerin yer altında olduğu gibi yer üstünde de neler yapabildiğini herkes gördü. Önümüzdeki dönemlerde ülkemiz deprem kuşağı, bu tür acılar yaşanabilir, hazırlıklı olmamız gerekiyor” dedi. Hazırlanan projeyle 2 bin maden işçisi arama kurtarma çalışmalarına katılacak.” “Biz de projenin bir an önce hayata geçmesini istiyoruz ve takipçisiyiz.” sözlerini kullandı.

“Depremin üzerinden bir yıl geçti, o günü sık sık hatırlıyoruz”

Zonguldak Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Erdoğan Kaymakçı, madencilerin kurtarılmasına canlarını tehlikeye atarak destek verdiklerini hatırlattı.

TTK Merkez Atölyesi’nde çalışan Remzi Atmaca, 3 gün gibi kısa bir sürede 5 şehre giderek araçlarla yardım dağıttıklarını belirterek, “Görevimizi en iyi şekilde tamamlayarak Zonguldak’a döndük. Ocaklar yakıldı. Atölyemizde yaptık ve bunları depremzedelere ulaştırdık. İnanılmaz bir duygu. En kısa zamanda katılmak istiyorum.” “İstiyoruz. Depremin üzerinden bir yıl geçti. Çok kayıplarımız var. Acı bir olay. Bugün onu anmaya geldik. O günü sık sık hatırlıyoruz. Şehirleri gördükten sonra kendimiz de büyük bir yıkım yaşadık.” dedi.

Maden personeli Saadettin İnam da Adıyaman’daki çalışmaya destek verdiğini anlatarak, “Enkaz altında kalan vatandaşlarımızı çıkarmaya çalıştık. 3 yaşında bir çocuk ve bir anneyi enkazdan çıkardık. Tamamen bir olay. farklı bir duygu.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu