Ekonomi

İslam Memiş ‘altın ve döviz’ için pazartesiyi işaret etti

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yeni kabinenin açıklanmasının ardından piyasaların olumlu bir beklenti içine girdiğini söyledi.

Memiş, Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı’na getirilmesinin ardından haftanın ilk iş gününde Youtube’daki videosunda piyasalarla ilgili beklentilerini anlattı.

Memiş’in görüntüsünde, “Pazartesi günü fiyatlar nasıl açılacak. Altında, kurda fiyatlar ne olacak?” Sorularına yanıt ararken, yüksek fiyattan alım yapan yatırımcılara da değinerek, “Seçim öncesi yaşanan kaosla birlikte döviz ve altın alanlara yalvardık.

kayıtsız olma

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını belirten İslam Memiş’in açıklamaları şöyle:

“Pazartesi günü piyasalarda ister istemez bir iyimserlik olacak. Döviz kurlarında düşüş, altın ve gümüş fiyatlarında düşüş, borsada yükseliş göreceğiz.

Özellikle elinde TL olan arkadaşlarımıza borsayı kesinlikle tavsiye ettim. Özellikle borsa tarafında 4400’e kadar bir gerileme gördük. Buraya girenlerle 6000’e kadar bekleyeceğiz görüşlerimi paylaştım. Borsada 5000’lere kadar yükselişler gördük. Aslında bu yükselişlerde Mehmet Şimşek isminin de etkisi olduğu aşikar.

Bu yıl için borsa ve döviz yükselişini birlikte göreceğinize dair uyarılarım olmuştu. Resmi kur ile piyasanın ortasında bir fark oluştu, bunun da kapandığını gördük.

İsimler açıklandı ve piyasaların beklentisi gerçek oldu. Özellikle Ömer Bolat’ın Ticaret Bakanlığı’na seçilmesinden dolayı çok mutluyum.

“Borsada yükseliş, döviz kurlarında düşüş göreceğiz”

Orta ve uzun vade için Mehmet Şimşek’in açıklamalarına odaklanmak gerekiyor. Faiz oranları yükselecek mi yoksa ortodoks politikalara mı dönecekler? Kredi muslukları açılacak mı? İş dünyasının paraya erişimi olacak mı? Mehmet Şimşek bu konularda bilgilendirme yapacak.

Kısa vadeli iyimserlik insanlarda kesinlikle rehavete yol açmamalıdır. Bu uyarıyı dikkate alın. Altınla yine dövizle borçlanmayalım, ‘Hazine ve Maliye Bakanı değişti, ah rahatladık’ modunda değil.

Önümüzdeki hafta borsada yükselişler, döviz kurlarında düşüşler göreceğiz ama rehavete kapılmayın. Fırsatlar yanıp sönüyor ve geldiklerinde gelip gidiyorlar, önemli olan orta ve uzun vadeli politikalar.”

bayrakliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu