Teknoloji

iPhone 15 Pro, iPhone 14 Pro’dan daha kalın ama daha hafif olacak

Yarın iPhone 15 lansmanına yalnızca saatler kaldı ve yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Ortaya çıkan son söylenti Bu, iPhone 15’in ağırlığı ve boyutlarıyla ilgili.

MacRumors kaynaklarına göre iPhone 15 Pro, iPhone 14 Pro’dan hem daha kalın hem de daha hafif olacak.Ağırlıktaki bu azalma, daha önce bildirildiği gibi paslanmaz çelik kasadan titanyum kasaya geçişten kaynaklanıyor ve bu telefonların daha hafif olacağına dair daha önceki söylentilerle örtüşüyor.

MacRumors’a göre iPhone 15 Pro Boyutlar 146,6 x 70,6 x 8,25 mmVe 188 gram ağırlığında olacak. Görünüşe göre iPhone 15 Pro Max için de benzer bir durum söz konusu. Kalınlığın 7,85 mm’den 8,25 mm’ye çıktığı söylenirken, titanyuma geçiş sayesinde telefonun ağırlığı da 240 gramdan 221 grama düşüyor.

MacSöylentiler, iPhone 15Ve iPhone 15 Plus Konu bu noktaya geldiğinde boyutların ve taşıma yüklerinin yalnızca küçük farklılıklar dışında önceki modellere çok benzer olması gerektiğini söylüyor. Burada telefon kılıfı için yine alüminyum kullanılmış.

Haberde kullanılan titanyumdan da özellikle bahsediliyor ve ” mükemmel aşınma direncine sahip“bilinen 5. Sınıf Titanyumveya Ti-6Al-4V Öyle olduğu söyleniyor. Bu Pro modelleri, Apple’ın şimdiye kadar piyasaya sürdüğü en sağlam ve en uzun ömürlü iPhone’lar olabilir.

Dikkat edilmesi gereken nokta, bu iddiaların üretim öncesi bilgilere dayandığı ve Apple’ın son versiyonunu almadan önce tasarımın birkaç yönünü değiştirmiş olabileceği.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu