Haber

Diyarbakır’dan kutsal topraklara ilk hac kervanı uğurlandı

Diyarbakır’dan kutsal topraklara ilk hac kervanı uğurlandı

Deprem bölgesi Diyarbakır’da ilk hac kafilesi gözyaşlarıyla uğurlandı

DİYARBAKIR – Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından Diyarbakır’daki ilk hac kafilesi gözyaşları içinde dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Diyarbakır’da 2023’ün ilk hacı adayı Diyarbakır Havalimanı’nda dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Hacı adaylarının yola çıkmasından önce Diyarbakır İl Müftüsü tarafından havalimanında ‘Hacı uğurlama’ töreni düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan uğurlama törenine Diyarbakır Vali Yardımcısı Fatih Ayaz, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, hacı adayları ve yakınları katıldı.

12 Haziran’a kadar Diyarbakır’dan bin 600 hacı adayını kutsal topraklara göndereceklerini söyleyen Diyarbakır Vali Yardımcısı Fatih Ayaz, kutsal topraklara doğru yola çıkan hacı adaylarını tebrik etti.

Bugün 250 hacı adayı uğurladıklarını ifade eden Ayaz, “İlk hacı kafilemizi dualarla uğurladık. Bugün 250 hacı adayımızı Diyarbakır’dan Suudi Arabistan’a uğurladık. 12 Haziran’a kadar uğurlamaya devam edeceğiz. , yarın. Diyarbakır’dan toplam 1.600. “Hacı adayımızı hac farizasını yerine getirmesi için Suudi Arabistan’a göndereceğiz. Hacı adaylarımızın şimdiden yapmış oldukları duaları Allah kabul etsin diyoruz. Sağ salim vatanlarına dönsünler” dedi.

Hacı adayı Yıldız İncir (75) hacca gitmekten çok memnun olduğunu belirtti.

“Tanrı beni eve çağırıyor”

13 yıldır hac görevini yerine getirmek için beklediğini belirten İncir, “Hac’a gideceğim için çok heyecanlı, mutluyum ve memnunum. İnşallah sağlık ve sıhhat içinde geleceğiz. Millet ümmeti Muhammed’in başının üstüne olsun” dedi. .Dua isteyen herkesin duasını yerine getirmeye çalışacağım.Çok dua edeceğim.13 yıldır bu anı bekliyorum.Allah beni meskenine davet ediyor, beni kendi evinde misafir etmek istiyor. Sorgusuz sualsiz gidiyorum hacca gitmek isteyen herkese nasip olsun bir haftadan fazladır bu anı beklemekten uyuyamıyorum kutsal topraklara ulaşmayı o kadar çok istiyorum ki O heyecan içindeyim” dedi.

Birinci grupta yer alan Seyfettin ve Hatice Bakır çifti, “Eşimle yaklaşık 13 yıldır bu günü bekliyorduk. Şimdi Allah nasip etti, gideceğiz. Allah isteyen herkese nasip etsin” dedi. .Çok memnun olduk tarif edilemez bize gelmedi bu sene de gelmedi gitmeyenler aradılar bizde aplikasyonla kutsal yolculuğumuza çıkıyoruz son gün.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu