Haber

Bakanlık, avukat ve savcı ceza istedi, cinsel saldırı zanlısı beraat etti

İstanbul’da yaşayan 14 yaşındaki İ.Ç., arkadaşının 52 yaşındaki babası BG’nin cinsel saldırıya uğradığını söyleyerek şikayetçi oldu. Çocuk İzlem Merkezi’nde yaşadıklarını anlatan İ.Ç. BG’nin cezalandırılmasını talep etti. BG, ifadelerinin ardından tutuklandı. 3 ay 8 gün cezaevinde kalan BG, Aralık ayında İ.Ç.’nin ailesinin şikayetini geri çekmesi üzerine tahliye oldu.

AVUKAT: EVLERİ YANMIŞ OLDUĞU İÇİN ŞİKAYETTEN KAÇIRDILAR

Davanın üçüncü duruşması bu hafta Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İ.Ç.’nin avukatı duruşmadaki savunmasında ailenin şikayetten neden vazgeçtiğini şöyle açıkladı: “Müvekkillerimiz evleri basıldığı için korktukları için şikayetlerinden vazgeçtiler. Tehdit var. Sanıkların cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

Duruşmaya katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da sanıkların indirim yapılmadan cezalandırılmasını talep etti.

SAVCI CEZA VERİLMEK İSTEDİ, MAHKEME UYGULAMAYA KARAR VERDİ

Duruşma savcısı, vakıf hakkındaki mütalaasında sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme ise sanığın cinsel istismar kabahatini işlediğinin net olmadığını belirterek BG’nin beraatine karar verdi.

cayirovaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu