Ekonomi

Bakan Varank, Ekim ayında verilen yatırım teşvik belgelerini değerlendirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 26 bin vatandaşa istihdam sağlayacak 43 milyar liralık yatırıma ekim ayında düzenlenen 1201 teşvik belgesiyle destek vereceklerini belirterek, “Üstelik bu yatırımların üçte ikisi tamamen yeni üretim tesisleri. 2022’nin ilk 10 ayında çıkardığımız belgeler 2021 aynı döneme göre yüzde 9 daha fazla tabirini kullandık.

Bakan Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ekim ayında yayınlanan yatırım teşvik belgelerini değerlendirdi.

Ekim ayında düzenlenen 1201 teşvik belgesi ile 26 bin vatandaşa istihdam sağlayacak 43 milyar liralık yatırıma destek vereceklerini belirten Varank, “Üstelik bu yatırımların üçte ikisi komple yeni üretim tesisleri. 9’u daha.” terimleri kullandı.

Varank’ın paylaştığı infografikte, ekim ayında teşvik belgesi verilen yatırımların yüzde 57’sini imalat, yüzde 30’unu enerji, yüzde 9’unu hizmet, yüzde 2’sini tarım ve yüzde 2’sini madencilik oluşturdu.

Miktar olarak bakıldığında en fazla yatırımı yüzde 35’lik payla “1. Bölge” ve yüzde 28’lik payla “2. Bölge” çekti.

Yatırım tutarının yatırım türüne göre dağılımına bakıldığında, komple yeni yatırımlar yüzde 66, uzatılan yatırımlar yüzde 27 ve modernizasyon, entegrasyon ve üretim çeşitlendirmesinden oluşan diğer yatırımlar yüzde 7 pay aldı.

Bu yıl Ocak-Ekim döneminde düzenlenen teşvik belgelerinde, 2021 yılının aynı dönemine göre öngörülen sabit yatırım tutarı yüzde 52, istihdam ise yüzde 8 arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu