Haber

Arnavutköy’de Dolandırıcılar Yaşlı Kadının Altınlarını Çaldı

ARNAVUTKÖY’de evine giren 63 yaşındaki Ayşe Tanışman’ın ziynet eşyalarına göz diken dolandırıcılar, “Bereket okuyacağız” dedikleri altınları çalıp ortadan kayboldu.

Hırsızlık, geçen Cuma günü Arnavutköy Anadolu Mahallesi’nde meydana geldi. Eşi ve kızıyla birlikte yaşayan 63 yaşındaki Ayşe Tanışman, yürüyüşe çıktı ve yanına tanımadığı iki kadın geldi. Kendilerini eski mahalle komşuları olarak tanıtan hanımlar, Ayşe Tanışman ile birlikte evine kadar yürüdü. Evde yalnız olduğunu öğrendikleri yaşlı kadını konuşmalarıyla etkileyen zanlılar, Ayşe Tanışman ile eve girdi. Evlerine girdikleri hanımın parmağındaki yüzük ve bileziğe nazar ve rahmet duası okuyabileceklerini söyleyen iki zanlı, daha sonra çeşitli dualar okuyarak Ayşe Tanışman’dan taktıkları takıları bir ziynet eşyasına koymasını istedi. cüzdanını yatak odasında yastığın altına koyup 1 saat sonra koyduğu yerden almak. Yaşlı kadından su isteyen 2 zanlı, fırsat bilerek mutfağa giderek yatak odasındaki altınları çaldı. Daha sonra talihsiz hanımla dışarı çıkan hırsızlar, kendilerini izlemek için dışarıda bekleyen hanımla bir süre sonra ortadan kayboldu. Ayşe Tanışman, evine döndüğünde dolandırıldığını anlayınca şok oldu. Akşam işten eve gelen eşi ve kızıyla durumu paylaşan Tanışman, karakola giderek şikayetçi oldu.

HIRSIZLARIN DİĞER KADINA SALDIRMAYA ÇALIŞTIKLARINI GÖRÜYORLAR

Olaydan 4 gün sonra kızıyla birlikte sokakta yürüyen Ayşe Tanışman, altınlarını çalan kadınların yine yaşlı bir kadını kandırmaya çalıştığını gördü. Altınlarını çaldıkları Ayşe Tanışman’ı bulan 3 hırsız kaçarak ortadan kayboldu. Şimdi polis her yerde güvenlik kameraları tarafından kaydedilen hırsızları arıyor.

Yaşadıkları durum nedeniyle ailece çok üzüldüklerini söyleyen Ayşe Tanışman’ın kızı Şerife Tanışman, “Annemi etkilediler. Bir kişi dışarıda gözcülük yaparken diğer ikisi annemin takılarını çalıyor. doğurganlık ve nazardan bahsediyoruz.Annem o kadınlarla çıkınca aslında dolandırıldığını hissediyor ama artık çok geç.” 4 gün sonra aynı hırsızlarla karşılaştıklarını belirten Şerife Tanışman, “Annemle gezerken annem beni tanıdı. Yaşlı teyzeyi aralarına aldılar, bizi kandırmaya çalışıyorlardı. Bizi görünce bizi gördüler.” , hanımı bırakıp orta sokağa koştular. Yaşlı kadının yanına gittiğimizde onların da benim annemle aramızda geçen sohbetlerin birebir aynısını yaşadıklarını öğrendik” dedi. Yaklaşık 50 bin liralık ziynet eşyasının çalındığını belirten Tanışman, “Bu 3 hırsızın bir an önce yakalanmasını temenni ediyorum. Çünkü hep yaşlı kadınları hedef aldılar” dedi.

kizilorenajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu