Haber

ABD, Rusya ve Çin’den Kuzey Kore’yi diyalog için masaya getirmelerini istedi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyesi Rusya ve Çin’in Kuzey Kore’yi diyalog masasına getirme rolünü üstlenmesi gerektiğini belirtti.

Yonhap’ın haberine göre Patel, günlük basın toplantısında Kuzey Kore’nin müzakere masasına oturması için Çin ve Rusya’nın rol oynaması gerektiğini belirtti.

Patel, “Rusya ve Çin, BM Güvenlik Konseyi’ndeki nüfuzlarını ve Kuzey Kore üzerindeki nüfuzlarını, bu ülkeyi yasadışı davranışlarla tehdit etmeyi bırakmaya ve yakın ve geniş çevrelerinde gerilim yaratmayacak şekilde davranmaya teşvik etme rolünü oynamak için kullanabilirler.” dedi. söz konusu. ifadesini kullandı.

Bu bağlamda Patel, “(Rusya ve Çin’in) Kuzey Kore’nin müzakere masasına dönmesini teşvik etme rolü de var” dedi. söz konusu.

Patel, ABD’nin Kuzey Kore ile olan bağlarına ilişkin olarak, “ABD olarak Pyongyang ile müzakerelere kayıtsız şartsız açık olma tavrımız değişmedi ve Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılması taahhüdümüzü sürdüreceğiz.” vurgu yaptı.

Patel’in açıklaması, Kuzey Kore’nin 27 Temmuz 1953’te imzalanan Panmunjom Ateşkesi’nin 70. yıl dönümü etkinliklerine Rus ve Çin heyetlerini davet ettiğini açıklamasının ardından geldi.

BMGK’nin daimi üyeleri olan Rusya ve Çin, geçen yıldan bu yana Kuzey Kore’nin füze denemelerine yaptırım uygulama girişimlerini veto ediyor.

koprubasi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu