Haber

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Arjantin’de kutlandı

Arjantin Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Türkiye’nin Buenos Aires Büyükelçiliği iş birliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği düzenlendi.

Başkent Buenos Aires’te bulunan YEE lojmanlarında “Escuela de Republica de Turquia” (Türkiye Cumhuriyet İlkokulu) öğrencileri 23 Nisan etkinliği için hazırladıkları gösteriyi sergilediler.

Burada bir konuşma yapan Türkiye’nin Buenos Aires Büyükelçisi Ömür Budak, Türkiye Cumhuriyeti İlkokulu’nun iki ülkenin ortasında inşa ettiği köprüye dikkat çekerek, “Arjantinli çocuklar 23 Nisan’ı kucakladılar ve burada olmaktan mutlular. Türkiye’deki arkadaşlarına sevgi ve dostluk mesajı.” sözünü kullandı.

Budak, etkinlik sonrasında çok sayıda çocuğun Türkiye’yi ziyaret etme arzusunu dile getirdiğini belirterek, bu tür organizasyonların Arjantinli ve Türk öğrencileri birbirine yaklaştırdığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Patricia Miranda, çocukların güzel ve sürprizli bir bayram etkinliği düzenlediklerini vurgulayarak, “Her zaman olduğu gibi yanımızda olan sizlere ve bunu mümkün kılan herkese teşekkür etmek istiyorum. Allah korusun” dedi. Hindi.” konuştu.

Arjantinli YEE Koordinatörü Aydın Bayat, böylesine özel bir günde Arjantinli çocuklarla bir arada olmanın mutluluğunu paylaştıklarını belirterek, “23 Nisan, geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklara Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından hediye edilmiştir. ülke formu paylaşmak için konuştu.

Çocuklar için çeşitli etkinliklerin sunulduğu etkinlik, klasik Türk ikramları ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu