Haber

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıl dönümü, 7’den 70’e her yaştan vatandaşın katıldığı fener alayı ile Gölcük’te coşkulu bir şekilde kutlandı.

Gölcük Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. Yıldönümü kapsamında fener alayı düzenledi. Kavaklı Kongre Merkezi önünde başlayan etkinliğe 7’den 70’e her yaştan vatandaş yoğun katılım gösterdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla fener alayına koşan Gölcük halkına Gölcük Vali Yardımcısı, Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi parti ve STK temsilcileri eşlik etti.

 

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ GECEYİ AYDINLATIR

Fener alayının Anıtpark’a ulaşmasıyla başlayan havai fişek gösterisi gökyüzünü aydınlattı. Coşkulu kalabalık havai fişeklere yürüyüşlerle eşlik etti. Etkinlik Anıtpark’ta saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Alanda kurulan sahnede hemşerilerine seslenen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 19 Mayıs coşkusunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

MİLLETİN ÖZGÜR YAŞAMA KARARLIĞINA ENGEL OLAMAZLAR

Anıtpark’ta Gölcüklülere seslenen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “19 Mayıs 1919, milli mücadelenin ilk meşalesidir. Erzurum ve Sivas’taki bu kongrelerin tamamı, büyük Türk milletinin ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ mottosuyla gerçekleştirilmiştir. Milletin azim ve kararlılığının karşılığını ülke çapında görmüş ve nihayet 9 Eylül 1922’de İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu ile ülkemizdeki İstiklal Gayretleri sona ermiştir. Ancak emperyalistlerin ve yerli işbirlikçilerinin ülkemize yönelik emelleri hiç bitmedi. Ancak bu akşam burada gördüğüm coşkulu kalabalıktan aldığım his, istediklerini yapabilecekleri ama bu milletin Allah’ın izniyle özgürce yaşama azim ve kararlılığına engel olamayacakları” dedi.

 

ATATÜRK VE ADAMLARI UNUTULMADI

Başkan Sezer, “Son olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı bir kez daha kutluyorum. Birinci; Milli Mücadele’de aziz vatanımız için canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi ve şehit düşen kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve minnetle anıyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ilkadimajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu