Haber

Soylu’dan HDP çıkışı: Anayasa Mahkemesi’nin kararı etkili değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Bayrampaşa teşkilatının sahur programına katıldı. Muhalefeti eleştiren Soylu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, “Kılıçdaroğlu hükümeti değiştireceğiz diyor. sana göre sanırım en son öğrenenlerden biri olacak, kendini değiştirecek.” .

‘BACAKLARINI KIRIN DEDİM, BU DAHA KÖTÜ ŞEY Mİ?’

Uyuşturucuyla mücadele yöntemlerinden bahseden Soylu, daha önce söylediği “Ayağını kır” sözünü tekrarlayarak, şunları söyledi:

“Terörle mücadele ettik, başardık mı? Burada bir imza atıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünya teslim olmuşken bu uyuşturucunun kökünü kazımak bizim namus borcumuzdur. Bu millete merhametimiz yok. okulların önünde uyuşturucu satıcıları vardı.941’de vefat ettiği gün bunu söyledim.Çünkü derdimizi herkesle paylaşmamız lazım.Parayı nereden buluyorlar,ya satacaklar,ya satacaklar. Ailelerinden iste ya da çal, beni kınadılar, ne dedim, ‘Okulların önünde uyuşturucu satıcısı görünce bacağını kır’ dedim. Bu kötü bir şey mi?” Biz dünyanın en güçlü ülkesiyiz. Biz Müslümanız. Bizler büyük bir medeniyetin çocuklarıyız. Çocuklarımızın uyuşturucuya ya da Batı’nın uyguladığı bir düzen ve yok etme taktiğine yenilmesine izin vermeyeceğiz. Bu kadar kolay.”

‘SORUN TAM OLARAK BU’

Soylu, cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Cumartesi gecesi Bayrampaşa’da yapılacak sahur programına katılacağını söylediğini söyledi. 1950 genel seçimlerinde ‘açık oy, gizli tasnif’ yapıldığını söyleyen Soylu, şunları söyledi:

“Tam 21 yıldır AK Parti ve bu ekipler Türkiye’de büyük bir devrim yapıyorlar. Yapmasaydın bir fiskeyle bazen Amerikan büyükelçileri çıkıp bir şeyler söylüyordu. İktidarın kimyası kırılıyordu. Düştü değil mi sizin hükûmetiniz kim yani şimdi amerikan büyükelçiliği boş kabul edin amerikan başkanını türkiyede kimse sallamıyor ak parti türkiyeyi o noktaya getirdi ak parti işte onların derdi de bu onların derdi onlarda çok zorluklar çekti Geçti. 27 Nisan’da denediler. Muhtara verdiğinde demokrasi tarihimizin herhalde en kimlikli çıkışı oldu. Faiz 4 müydü? Ne dediler? İstanbul Havalimanı yapmayın. Neden? Çünkü dünyanın en büyük istasyonlarından biri olacak. Ortadoğu, Afrika ve Avrupa dünyanın en nadide istasyonlarından biri olacak. Avrupa’nın pabucu çatıya çıkar, yapmayın. Sana kime söylemeni söylüyorlar? “Bu, bu memlekette büyüyen çocuklarımız için. Doğru mu? İki, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yapmayın. Biz niye yapmayalım? Daha rahat ticaret yapın. Üçüncü bir köprüye ihtiyacımız var. İstanbul sıkıştı. Yaptık mı? İstanbul Havalimanı’nı yaptık mı? Yaptık.”

‘OH ADI’

Soylu, yaptığının engellenmeye çalışıldığını iddia etti. Enerji alanından bahseden Soylu, şöyle devam etti:

“Tam bağımsız olmak istiyorsanız en önemli konulardan biri enerji. Türkiye nükleer santral yapacak. Mersin’e nükleer santral yapılacak. Tayyip Erdoğan kararını verdi imzaladı. Biz varız diyor. Sana bir muhtıra veriyorum, yapma, neden? Elimizdeki adama onun için el açacağız.” “Fakat bu tabiat milletinin çok çalıştığını, dualarının bereketli olduğunu bilmedikleri için. Sakarya’daki gaz sahasından doğalgaz çıkacağını da hesap etmemişler. Hesap yapsalardı belki de kazı yapılmasını engelleyeceklerdi. yer.Aynı zamanda terörü ateşledikleri için Gabar’ın terörden temizleneceğini hesapladılar ve orada Bayrampaşa’da oturan Esma Çevik, kızımızın adını taşıyan o kuyulardan petrol fışkıracağını, kaliteli petrolün çıkacağını söyledi. Bu şekilde işlenen rafineri petrol değildir.Bu kadar kaliteli petrol çıkacağını hesaplayamadılar.Bir yere kadar evrimleşmek isteyebilirlerdi.Şimdi Avrasya’ya itiraz ettiler.Avrasya bugün de işliyor mu? Marmaray’a itiraz ettiler. Bugün çalışıyor mu? Kuzey Marmara yoluna itiraz ettiler. Su havzalarının orman olduğunu hepiniz hatırlıyorsunuz. Peki çalışıyor mu? Hepsi çalışıyor. Bunun adı ne biliyor musunuz? Ah denir” dedi. .

“HERKES NE DİYOR?”

Hükümet olarak engelleme girişimleriyle karşılaştıklarını yineleyen Soylu, Kılıçdaroğlu ile Erdoğan’ı karşılaştırdı: “Bölünmüş yollardan, otoyollara, otoyollara, tünellerden diğer yüklere kadar tüm bu altyapıyı biz yaptık. 81 ildeki üniversitelerden 56 ildeki havalimanlarına.” Türkiye farklı bir tabloya girdi. Neye rağmen, Gezi olaylarına rağmen. Neye rağmen? 17-25 Aralık’ta başka bir sınavla karşı karşıya kalmamıza rağmen. Neye rağmen? 6-8 Ekim olaylarında ülkemizin bir bölümünü yerle bir etmelerine rağmen şimdi diyoruz ki mesela deprem Konutları var doğru mu? İnşa ediliyor. Kılıçdaroğlu yapar mı diyen var mı? Kimse diyor mu? Tayyip Erdoğan yapamaz diyen var mı? Hayır. Herkes ne diyor? Eğer yaparsa, şef şöyle der: “ değerlendirmesini yaptı.

Soylu’nun konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

ADAMI TERSİNE GETİRİRLER: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde Ayasofya’da sadece namaz kılmıyoruz. İnsanlar ibadet etmiyor. Ayasofya ile bayrağı dünyaya dalgalandırdık. Siz ne yaptınız? Tayyip Erdoğan ne yaptığını biliyor. Bunlar gelişmelerdi. hayal bile edemedik.” Araba üreteceğiz. Kim araba üretecekse Türkiye’de adamın altını üstüne getireceklerdi.

BAY BY KEMAL SÖYLEYECEK: Bugün Kılıçdaroğlu, ‘TOGG’larla birlikte gezip siyaset yapıyorlar’ diyor. Kılıçdaroğlu ben söylüyorum milletimizin yüksek öngörüsüyle bu seçimi öyle güçlü bir şekilde kazanacağız ki bu millet Kemal’e veda edecek. Bize gitmemizi söylüyorlar. Biz gidiyoruz, kim gelecek? Aile yapımızı bozmak isteyen her belediyede LGBT ofisi kursak bile bu milletin aile yapısını bozmaya çalışan kişi ve özellikle LGBT bireylere karşı her şeyin yapılması gerektiğini söyleyenler, yaptıklarında yasaklanacaklarını söyleyenler. iktidara gel, sonra kendi evinden başla kardeşim. Bu milletin huzuruyla, ailesiyle, aile yapısıyla ne yapıyorsunuz? Kendi evinizden başlayın. Sadece cinsiyetlerin evliliğini istiyorsanız, kendi ikametgahınızdan başlayın. Neden bu millete musallat oluyorsunuz? İslamımıza, inancımıza, değerlerimize, milliyetimize, örf ve adetlerimize neden musallat oluyorsunuz? Bu işle ilgileniyorsanız. Hadi belediyeler yapsalar. Biz o kadar fırsat vermiyoruz. Biz gideceğiz. Bu LGBT insanlar gelecek. Aynı cinsten evlenmek isteyenler gelecek. Tövbe et, estağfurullah.”

BİZ GİTTİĞİMİZDE KİMLER GELECEK: Gideceğiz, tamam, gideceğiz. Kim gelecek? Kuzey Irak’ta faaliyet gösteriyoruz, değil mi? Kuzey Suriye’de de faaliyet gösteriyoruz. Neden? Terör devleti kurmak istiyorlar. Nereden? Harbük’ten Hakkari’ye, Hatay’dan Afrin’e terör devleti. inşa etmek istiyorlar mı? Başlarında kim var? Amerika. Adamların askerleri Amerikan bayrakları var. Orada çalıyorlar. Ve adamlarını etkisiz hale getirdiğimizde onlarla birlikte ağlıyorlar. Birbirlerine çok inandılar. Neye inanıyorsan ona inan. Topun bir araya geldi Çanakkale’yi geçemedin. Hiçliğin ortasına geldin, ne kadar inanırsan inan bu ülkeyi ele geçiremezsin.

SAYGILILAR ÇIKACAKSA NE OLACAK?: Kılıçdaroğlu ne diyor? O kadar diyor ki ‘operasyon operasyon olmayacak’ nerede olmayacak? Kuzey Irak’ta. Nerede olmayacak? Suriye’de. Pekala, orayı bir inanç yerine dönüştürdük. Şu anda aşağı bölgelerden oraya gelen 6 milyon Suriyeli var. Onlar için briketler yaptık. 100 bin yetmedi her türlü sorunla uğraşıyoruz. O ne olacak? PKK’dan kaçmak için bu kadar mı? DEAŞ’tan kaçtıkları için oradalar. Oradalar çünkü rejimden korkuyorlar. Onlar da 6 milyon kişi Türkiye’ye gelecek. Bakın şu anda Türkiye büyük bir tehlike ile karşı karşıya. HDP’nin veya PKK’nın cumhurbaşkanı adayı var mı? Hayır. Peki kimi destekliyorlar? Bütün Türkiye bunu biliyor mu? Herkes biliyor mu? Ve bunu açıkça yapıyorlar. Ondan sonra Kuzey Irak ve Suriye’deki operasyonların biteceğini söylüyorlar. İç güvenlik operasyonları bitecek. Oradaki kayyumlar gidecek, kayyumlar gidecek, ne olacak? CHP belediyecilik yapıyor, kayyum mu atıyoruz? Diğer partiler yapıyor, kayyum mu atayacağız? Hayır. Kim belediyesindeki parayı teröre harcıyorsa bu Diyarbakır anneleri neden orada yaşıyor?”

SB KARARINDA HÜKÜM YOKTUR: “Sana bir şey söyleyeyim. Diyarbakır Anneleri Allah’ın izniyle HDP’yi kapattı. Anayasa Mahkemesi’nin kararının hükmü yok. Diyarbakır anneleri Anayasa Mahkemesi’nin karşısına oturdu HDP binası önünde HDP’yi seçmediler. Ne olacak? şimdi mi tutsaklar diyorlar tutsaklar kim diyor. Apo tutsak, Selo tutsak, hepsi bu mu? Doğru mu? PKK’lılar hapse girerse ne yapacaklar? Onları serbest bırakacaklar. Başka nerede serbest bırakılacaklar? 15 Temmuz darbesini gerçekleştirenleri serbest bırakacaklar. Yeterli değildi. İki yıldır her yerde dolaşıyorlar. Darbeyi yapanları devlete geri getirecekler. Belirli planlarla bu talimatları kim veriyor? Beraber oturdukları elçiler onlara verir. Önlerinde bağdaş kurarak otururlar. Ellerini bağlarlar ve bu talimatları alırlar. ben söylüyorum Karşılık veremezler. Belirli bir öğeyi listeledim. Benim göndermediğimi söyleyemez. Ben göndermedim derse. Onun için neyin çıkacağını biliyordu.”

CUMHURBAŞKANI OLMAK İSTEMEYENLER: Türkiye’yi pazarlamak için yola çıktılar. Başkan olmak istemiyorlar. Koloninin valisi olmak istiyorlar, bu kadar kolay. Bu süreçte özgürlük ve bağımsızlıkta her birinin payı olmadığı çok açıktı. Biri “ben” diyor, o altılı masa var ya, yumruk attılar, tartıştılar, masa diğer tarafa indi. Aday açıklama yaparken yüzü o kadar netleşti ki çarşamba pazarına döndü. O kadar zor değil mi? Peki ne diyor? Sorunları seçim sonuna kadar dondurduğunu söylüyor. Çünkü seçim bittikten sonra arbede devam edecek. O zaman nasıl sözde hükümet olacaklar? At pazarlığı yapacaklar. Söylüyorum. Dünyada birlikte olduğu herkesi becerdi, herkesi sattı. Yeterince bildiğimi söylüyorum. Bana inanmıyorlar. Sonra kendilerine gelince Süleyman Soylu’nun haklı olduğunu söylüyorlar. iyi bildiklerini söylüyorlar.

SALGINI GÖRDÜK: Tayyip Erdoğan demokrasinin ne olduğunu, özgürlüğün ne olduğunu, eşit yurttaşların ne olduğunu tüm dünyaya, bu millete, bu ülkeye, çevremizdeki tüm coğrafyaya göstermiştir. Tüm bu sıkıntılara rağmen ortaya koyduğun iradenle. Kılıçdaroğlu ne diyor? Şehir hastanelerini çöpe atmayın. Ne oldu? Salgını hiç birlikte gördük mü? görmedik mi Biz görmedik mi? Salgında Amerika’dan ya da beraber büyüdüğü Avrupa’dan bahsediyorlar. İnsanları hastanelerine götüremediler, yaşlılarını ölüme terk ettiler. Allah polisimizden, jandarmamızdan, hocamızdan, imamımızdan razı olsun. Devlet büyüklerimiz vefa kümeleriyle birlikte büyüklerimizin konutlarına gittiler. Maaşlarını aldılar. Market alışverişlerini yaptılar. Eczane alışverişlerini yaptılar. İhtiyaç duyduklarını gördüler ve görmeye devam ediyorlar. Bu kadar kolay. Ölüleri hastanelere doldurup morglara koydular. Tayyip Erdoğan’ın yaptırdığı beş yıllık hastanelerde millet, “Allah bu devletten ve Tayyip Erdoğan’dan razı olsun” dedi. (HABER MERKEZİ)

ozvatanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler